Μελισσοκομία μέσα από διαλόγους!

Εμπειρίες ενός μελισσοκόμου, από τον Καρακούση Δημήτριο
Μελισσοκομία μέσα από διαλόγους! Ένας αρχάριος μελισσοκόμος αρχίζει να συναναστρέφεται έμπειρους μελισσοκόμους αποκομίζοντας χρήσιμες συμβουλές. Αυτοτελείς ιστορίες που δίνουν απαντήσεις στα βασικά ζητήματα της μελισσοκομίας. Μάθετε, μεταξύ άλλων, γιατί: 
• ανανεώνουμε τη βασίλισσα του μελισσιού 
• ένα μελίσσι ασθενεί 
• συνενώνουμε μελίσσια και αναζητούμε γυρεοδοτικά φυτά. 

Κόλπα, τεχνικές και μυστικά, απόσταγμα εμπειρίας από παλιούς μελισσοκόμους, που θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε πιο αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης μελισσιών.….

«ΜOΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» έγραφε η επιγραφή έξω 
από το κτήριο. Μου κίνησε την περιέργεια και αποφάσισα να το επισκεφτώ. Ανοιξιάτικη και ηλιόλουστη η σημερινή μέρα και εγώ από νωρίς είχα αποφασίσει να πραγματοποιήσω μικρή εκδρομή σε μια περιοχή που φιλοξενούσε έναν εθνικό δρυμό που φημιζόταν για τη μεγάλη του βιοποικιλότητα. Βρίσκοντας, λοιπόν, στη διάρκεια της περιήγησής μου αυτό το μουσείο, άδραξα την ευκαιρία να το επισκεφτώ.
Με το που μπήκα στην κυρίως αίθουσα έμεινα άφωνος από τη μεγάλη ποικιλία των εκθεμάτων. Ζώα, ερπετά και έντομα βρίσκονταν βαλσαμωμένα και τοποθετημένα μέσα σε ειδικές γυάλινες θήκες. Άρχισα με τη σειρά να τα παρατηρώ διαβάζοντας παράλληλα τις μικρές επιγραφές που είχε έκαστο και έδιναν πληροφορίες. Αλεπούδες, λύκοι, κουνάβια, φίδια, σαύρες και ένας σωρός άλλα είδη απέσπασαν το θαυμασμό μου.
Ξαφνικά, βρέθηκα στο τμήμα των εντόμων. Πεταλούδες, σκαθάρια αλλά και μέλισσες….


… «τις βρίσκεις ενδιαφέρουσες τις μέλισσες;» άκουσα μια φωνή να λέει.
Γύρισα και είδα έναν ηλικιωμένο κύριο γύρω στα εξήντα που μου χαμογελούσε. Όπως μου είπε, ήταν ο υπεύθυνος του μουσείου, διατηρούσε και ένα μικρό μελισσοκομείο και ονομαζόταν Γρηγόρης.
«Ναι. Πολύ ενδιαφέρον έντομο» του απάντησα.
«Πολύτιμο έντομο η μέλισσα, γιατί βοηθάει στην επικονίαση πολλών φυτών. Χωρίς αυτές πολλά δε θα μπορούσαν να υπάρξουν. Να φανταστείς ότι ο ίδιος ο Αϊνστάιν είχε πει ότι, αν κάποτε οι μέλισσες αφανιστούν από προσώπου γης, δε θα απομείνουν στον άνθρωπο παραπάνω από τέσσερα χρόνια ζωής και επίσης να σου πω ότι η μέλισσα ζει στη Γη το λιγότερο 15 εκατομμύρια χρόνια» μου είπε. «Oφείλω να πω, κυρ-Γρηγόρη, ότι δεν το ήξερα αυτό». Συνεχίσαμε την κουβέντα και κάποια στιγμή μου είπε: «Κάθε αποικία μελισσιού φιλοξενεί 10.000-40.000 εργάτριες, μια βασίλισσα και μπορεί και 2.000 κηφήνες. Ξέρεις ότι μας προσφέρουν μια ποικιλία από προϊόντα που είναι πολύτιμα για εμάς όπως: μέλι, βασιλικός πολτός, πρόπολη, γύρη, κερί, δηλητήριο;» …

Διαβάστε περισσότερα στο : Free Chapter

Για αγορά πατήστε εδώ.

 

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!