Η Πασχαλίτσα και το κουνελάκι

Ένα τρυφερό πασχαλιάτικο παραμύθι, που μιλά για την δύναμη της φιλίας, αλλά και την δύναμη της πίστης των μικρών παιδιών.

Οι εκδόσεις ΘΥΡΑ με χαρά παρουσιάζουν την δεύτερη έκδοση της πασχαλινής ιστορίας του Νικολάου Βαλβαζάνη «Η πασχαλίτσα και το κουνελάκι». Μια τρυφερή ιστορία για την ελπίδα, την πίστη και την φιλία, που έχει εικονογραφήσει η καταξιωμένη Αγγελική Δελεχά.

Στην «Παιχνιδούπολη», το πιο όμορφο κατάστημα της γειτονιάς, ο κυρ-Μανώλης έφτιαξε μόνος του μία κόκκινη πασχαλίτσα και ένα χρωματιστό κουνελάκι. Ήταν τόσο όμορφα τα δυο ζωάκια, που αποφάσισε να τα βάλει να κρατιούνται χέρι-χέρι στο κέντρο της μεγάλης βιτρίνας. Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, η μικρή Αντιγόνη διάλεξε την πασχαλίτσα και οι δυο φίλοι χωρίστηκαν. Θα ξανασυναντηθούν άραγε πάλι οι δυο φίλοι; Και η προσευχή της μικρής Αντιγόνης, άραγε θα φτάσει ως τον ουρανό;  Είναι αλήθεια οτι ο Χριστός αγκαλιάζει τα μικρά παιδιά όταν ζητούν τη βοήθειά του;

Ένα τρυφερό πασχαλιάτικο παραμύθι, που μιλά για την δύναμη της φιλίας, αλλά και την δύναμη της πίστης των μικρών παιδιών! Τα παιδιά θα αγαπήσουν την όμορφη ιστορία και την υπέροχη εικονογράφηση!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΛΒΑΖΑΝΗΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και εργαζόταν ως δικηγόρος. Ασχολήθηκε με το θέατρο και έγραψε αρκετά θεατρικά έργα. «Η πασχαλίτσα και το κουνελάκι« είναι το πρώτο παιδικό βιβλίο του συγγραφέα και το αφιέρωσε στην κόρη του, Αντιγόνη.

Από τότε που θυμόταν τον εαυτό του έγραφε και διάβαζε. Όσο μεγάλωνε όμως, κατάλαβε ότι αγαπούσε την αλήθεια και το φως. Αυτά δηλαδή που έχουν όλα τα παιδιά. Γιατί η αλήθεια βρίσκεται στα μάτια τους και το φως στο χαμόγελό τους. Κάποια στιγμή δεν κρατήθηκε και άρχισε να γράφει για τα παιδιά την δική του πραγματικότητα, με την ελπίδα να μοιάζει με την δική τους.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΕΛΕΧΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Η αγάπη της για την τέχνη γεννήθηκε παρατηρώντας από μικρό κοριτσάκι με θαυμασμό τη μητέρα της να ζωγραφίζει τους πίνακές της. Σπούδασε γραφιστική στη Σχολή Βακαλό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα έχοντας μέχρι τώρα εικονογραφήσει πάνω από 100 βιβλία για παιδιά και πολλά από αυτά έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Της αρέσει να πειραματίζεται με διάφορα στυλ και μεικτές τεχνικές ανάλογα με το ύφος της κάθε ιστορίας χρησιμοποιώντας είτε τον υπολογιστή είτε τα πινέλα της. Έχει συμμετάσχει σε βιβλιοπαρουσιάσεις για παιδιά και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις κόμικ.

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!