Γεώργιος Αυλωνίτης

Ο Δρ. Γεώργιος Αυλωνίτης είναι Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (European Marketing Academy – EMAC) για την περίοδο 2008-2010. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ (The Athens Laboratory of Research in Marketing – A.LA.R.M.) και Διευθυντής Σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες» για Στελέχη Επιχειρήσεων του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Ιανουάριο 1981 μέχρι το Δεκέμβριο του 1985 δίδαξε Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde και διετέλεσε Σύμβουλος διαφόρων επιχειρήσεων. Έχει παρουσιάσει μια σειρά εργασιών στις Η.Π.Α., Καναδά και Ευρώπη και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 άρθρα σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων και στα πιο αξιόλογα επιστημονικά περιοδικά Μάρκετινγκ στον κόσμο που περιλαμβάνουν το Journal of Marketing, το Journal of the Academy of Marketing Science, το International Journal of Research in Marketing, το Journal of Product Innovation Management κ.ά. Είναι μέλος του Editorial Board σε έντεκα διεθνή περιοδικά του Μάρκετινγκ μεταξύ των οποίων το Journal of Business Research και το Industrial Marketing Management και έχει τιμηθεί κατά καιρούς με βραβείο καλύτερης δημοσιευμένης εργασίας. Έχει εκπονήσει ένα μεγάλο αριθμό ερευνητικών μελετών για τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα και έχει διατελέσει σύμβουλος σε θέματα Στρατηγικής Μάρκετινγκ και Οργάνωσης Πωλήσεων σε περισσότερες από 60 Ελληνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της European Marketing Academy (1990-1993), είναι εκλεγμένο Fellow του Chartered Institute of Marketing και από τους εμπνευστές της ίδρυσης της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, της οποίας είναι και εκλεγμένος Πρόεδρος.

 

Τα βιβλία του: 

Αποτελεσματική Οργάνωση και Διοίκηση Πωλήσεων

Marketing Plans: Πώς να Σχεδιάζετε Αποτελεσματικά Προγράμματα Μάρκετινγκ

Αποτελεσματική Διοίκηση Χαρτοφυλακίου Προϊόντων και Υπηρεσιών

Στρατηγικό βιομηχανικό μάρκετινγκ. Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση