ΜΥΡΣΙΝΗ ΒΙΓΓΟΠΟΥΛΟΥ

 Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσα σε έναν προσφυγικό συνοικισμό στη Νέα Κρήνη, δίπλα στη θάλασσα. Αυτή ήταν η πρώτη μου φίλη. Μαζί της έπαιξα τα καλύτερα παιχνίδια. Τα καλοκαίρια τα περνούσα στην Κασσάνδρα, από όπου κατάγεται η μητέρα μου. Ίσως γι’ αυτό το καλύτερό μου άρωμα είναι η μυρωδιά της ελιάς και του πεύκου. Κάτω από τον ίσκιο τους περνούσα τις ώρες μου διαβάζοντας, καθώς κάποιοι αγαπημένοι δάσκαλοι μου εμφύσησαν την αγάπη για το βιβλίο και το γράψιμο.

Εδώ και πολλά χρόνια ζούμε στην εξοχή, κοντά στο μοναστήρι, όπου εκοιμήθη ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Όταν απέκτησα εγγόνια, θέλοντας από μικρά να τους χαρίσω τη σοφία του αγίου, άρχισα να πλάθω ιστορίες με τα λόγια και τις συμβουλές του. Έτσι προέκυψε και το πρώτο μου βιβλίο, Από την Εγώπολη στην Εσύπολη. Από τότε το ένα βιβλίο έφερνε το άλλο. Μέσα στο πέρασμα του χρόνου πορευτήκαμε όλοι μαζί ανταλλάσσοντας στιγμές μοναδικές και ιστορίες.

 Τώρα, με αυτό το μυθιστόρημα, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, τολμώ μια ακόμη λογοτεχνική συνάντηση με όσους αγκάλιασαν με αγάπη τα βιβλία.