Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης

Ο Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης είναι συγγραφέας, καθηγητής, blogger και εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα μάρκετινγκ, ποιοτικής εξυπηρέτησης και διαχείρισης παραπόνων. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει MBA από το Cleveland State University, στο Οχάιο της Αμερικής.

Αποσπάσματα από τα βιβλία του, καθώς και συνεντεύξεις του, έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε έγκυρες εφημερίδες και περιοδικά, όπως: Ανοιχτό MBA της εφημερίδας Τα Νέα, Κέρδος, Ιndex, Marketing Week, E της Ελευθεροτυπίας, Le Chef, Επιστημονικό Μάρκετινγκ, Food Service, Τουριστική Αγορά, Salt & Pepper.

Έχει εργαστεί στο τμήμα μάρκετινγκ της Misko-Barilla, ενώ έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης σε προγράμματα πιστοποίησης του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Ως μέλος του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικής Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ε.Κ.Ε.ΠΙ.Σ.) είναι εισηγητής σε χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα σπουδών, που απευθύνονται σε στελέχη επιχειρήσεων και ανέργους. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του Ενιαίου Μητρώου Αξιλογητών (Ε.Μ.Α.) του Υπουργείου Εργασίας, όπου αξιολόγησε εκπαιδευτικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τις εκδόσεις Σταμούλη κυκλοφορούν τα βιβλία του: