“Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια” στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής Κίνησης & Λόγου «Μαρίζα Κωχ», αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, παρουσιάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης (Kόδρου 9, προέκταση οδού Bουλής, Πλάκα), ώρα 12.00π.μ- 01.30μ.μ..

Μουσικοί, ηθοποιοί και παιδιά θα ανακαλύψουν τα ωραιότερα παραδοσιακά παιδικά τραγούδια, που βρίσκονται κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών επάνω σε ένα μεταξωτό πάπλωμα. Εκεί τα είχαν κρύψει οι μουσικοί του περασμένου αιώνα για να μην χαθούν.
Το πάπλωμα αυτό, που έως τώρα φυλαγόταν στο Μουσείο Μπενάκη, κινδύνεψε να χαθεί για πάντα, όταν ο δράκος του πηγαδιού του Μουσείου το άρπαξε μια νύχτα και προσπάθησε να το σύρει στο πηγάδι.
Από τότε ο διευθυντής του Μουσείου, κος Άγγελος Δεληβοριάς, το εμπιστεύτηκε στους νέους μουσικούς που δουλεύουν με παιδιά για να ανακαλύψουν τα τραγούδια, μιας και μόνον όταν έχουν τα τραγούδια για κρυψώνα τους τα χείλη των παιδιών μπορούν να σωθούν.
Το πρόγραμμα παρουσιάζεται από δεξιοτέχνες μουσικούς και ηθοποιούς, οι οποίοι γίνονται μια συντροφιά με τα παιδιά.
Η σκιά του δράκου που δεσπόζει ως σκηνικό στην παράσταση ζωγραφίστηκε από τα παιδιά του Μουσείου Παιδικής Τέχνης.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘ. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!