Κρήτη… όταν η παράδοση δημιουργεί το μέλλον!

Οι Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης και η συγγραφέας Κατερίνα Τσούκη μάς ταξιδεύουν στην Κρήτη μέσα από εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές που μας μεταφέρουν πίσω, στα αθώα παιδικά μας χρόνια.

Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία και μαρτυρίες, ο αναγνώστης ταξιδεύει από την ακριτική Γαύδο έως και την Κάτω Ζάκρο Σητείας, γνωρίζοντας παράλληλα τους 25 εν ενεργεία Γυναικείους Συνεταιρισμούς της Κρήτης. Σε κάθε σελίδα αποκαλύπτεται η απείρου κάλλους φυσική ομορφιά, η μοναδική κρητική κουλτούρα, οι πατροπαράδοτες συνταγές και η ξεχωριστή πολιτισμική κληρονομιά αυτής της ιδιαίτερης γωνιάς της γης!

Η γνωριμία μας με τον κάθε γυναικείο συνεταιρισμό δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει και «γεύση» από τις τοπικές παραδοσιακές συνταγές. Έτσι, σε κάθε συνεταιρισμό, μάς «κερνούν» δυο διαφορετικές συνταγές ή διακοσμητικές προτάσεις. Ένα κέρασμα στον αναγνώστη, που δεν λείπει ποτέ από την πάντα φιλόξενη Κρητικιά!

«Κι ένα μύθο θα σας πω!»

Σε περιοχές όπου υπάρχουν τοπικοί μύθοι, αναφέρονται ως ξεχωριστή ενότητα με τον παραπάνω τίτλο, αποκαλύπτωντας στον αναγνώστη μια ακόμη πλευρά της κρητικής γης!

Ένα έργο που λειτουργεί ως τουριστικός οδηγός, ως παραδοσιακό συνταγολόγιο, ως πηγή πληροφοριών για την Κρήτη του χθες, του σήμερα και του αύριο!

Συγγραφέας: Κατερίνα Τσούκη 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!