24 απίθανα έργα του ζωγράφου Μάρκου Καμπάνη

Ο αγαπητός μας  ζωγράφος και αγιογράφος Μάρκος Καμπάνης εγκαινίασε την προσωπική του ιστοσελίδα στο το www.markoskampanis.gr. Περιδιαβιαίνοντας το υλικό της ένας ολόκληρος κόσμος ανοίγεται εμπρός μας, ο κόσμος ενός καλλιτέχνη που σπουδάζει μετ΄΄έρωτος την παράδοση αλλά παράλληλα αναζητά και τον προσωπικό του δρόμο με διαρκείς πειραματισμούς, καινοτόμες προτάσεις και ένα ξεχύλισμα έμπνευσης και χρωμάτων που έχει ακουμπήσει ταξιδεύοντας και ιστορώντας ναούς, τράπεζες και φορητές εικόνες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

O Μάρκος Καμπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου του 1955. Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε ζωγραφική από το 1974 στο Wimbledon και στο St Martin’s School of Art, στο Λονδίνο όπου έμεινε ως το 1980.
Παρακολούθησε επίσης για αρκετούς μήνες το εργαστήριο συντήρησης του Σταύρου Μιχαλαριά στο Λονδίνο καθώς και το εργαστήριο χαρακτικής, Apollo Etching Studio.
Το 1983 έζησε για έξι μήνες στην Φλωρεντία ζωγραφίζοντας τοπία και μελετώντας τα μουσεία της Ιταλίας.
Aσχολείται με την ζωγραφική, την χαρακτική, την εικονογράφηση βιβλίων, την αγιογράφηση ναών, ενώ παλαιότερα και με την σκηνογραφία. Είναι επιμελητής της Αγιορειτικής Πινακοθήκη της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας, πού ασχολείται κυρίως με το εικαστικό έργο σύγχρονων καλλιτεχνών πού έχουν εμπνευστεί από το Άγιον Όρος καθώς και με τη ιστορία της θρησκευτικής χαρακτικής πού κάποτε άνθιζε εκεί.

Μερικά από τα έργα του που ξεχωρίσαμε. 

Ζωγραφική

Μονοτυπίες

 

Εκκλησιαστικά

ΧαρακτικήΕικονογραφήσεις βιβλίων


Πρόσφατα ΈργαΣχέδια


Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!