Σχολεία, παιδικοί σταθμοί, παιδότοποι και χημικά

γράφει ο παιδίατρος Κωνσταντίνος Νταλούκας

Ακριβώς όπως και στο σπίτι, ρύπανση του αέρα μπορεί να υπάρχει και μέσα στο σχολείο, τον παιδικό σταθμό ή και τον παιδότοπο.

Μελέτες από τις ΗΠΑ δείχνουν ότι τα μισά από τα σχολεία έχουν προβλήματα με την ποιότητα του αέρα.

Τα σχολεία προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον για μελέτες της ποιότητας του εσωτερικού αέρα. Δυστυχώς δεν γίνονται χρηματοδοτήσεις για τέτοιες μελέτες και σε πολλές περιπτώσεις οι χρηματοδοτήσεις διακόπηκαν.

Όσο το σχολείο κτιριακά παλιώνει, και στην ανάγκη που υπάρχει για συντήρηση, τόσο μεγαλώνουν και τα προβλήματα που αφορούν τα επίπεδα της σκόνης, της μούχλας και τα pesticides. Τρέχουσες συντηρήσεις και περιοδικές ανακατασκευές του κτιρίου επιβαρύνουν περισσότερο την ποιότητα του αέρα. Επιπρόσθετη επιβάρυνση του αέρα μπορεί να γίνει από χημικά που περιέχονται σε υλικά καλλιτεχνικών μαθημάτων, από φωτοαντιγραφικά μηχανήματα και laminators, αρώματα και έπιπλα. Η σκόνη στα σχολεία επίσης μπορεί να περιέχει μόλυβδο, pesticides και διάφορα τοξικά που περιγράφηκαν πιο πάνω.

Η ποιότητα του αέρα στα σχολεία εξαρτάται από την ποσότητα του αέρα που κυκλοφορεί μέσα στο κτίριο. Αν ο αέρας δεν ανανεώνεται αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την κακή ποιότητα του αέρα. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι η προσπάθεια να μειώσουμε το κόστος της θέρμανσης ενός μεγάλου κτιρίου από την μία, ενώ υπάρχει πιθανόν η ανάγκη να μένουν ανοικτά τα παράθυρα σε παλαιότερα κτίρια που δεν διαθέτουν σύστημα εξαερισμού από την άλλη.

Τα περισσότερα από τα προβλήματα υφίστανται και για τους παιδικούς σταθμούς και εξαρτώνται από την θέση τους, τις πρακτικές συντήρησης του κτιρίου και από την παλαιότητα του κτιρίου.

Τα περισσότερα από τα παιδιά περνούν περίπου οχτώ ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, σε παιδικούς σταθμούς από την ηλικία των λίγων μηνών μέχρι και την ηλικία των έξη ετών. Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η συχνότητα της εξάπλωσης μιας λοίμωξης στον παιδικό σταθμό σε ένα μεγάλο αριθμό παιδιών. Η ανάγκη για τον περιορισμό των μικροβίων σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις για την δημόσια υγεία μπορεί να συντελέσει σε μεγαλύτερη έκθεση και άγνωστους κινδύνους από ισχυρά χημικά που υπάρχουν σε προϊόντα καθαρισμού.

Οι πισίνες στα σχολεία έχουν από παλιότερα συσχετισθεί με την μετάδοση λοιμώξεων. Τα παιδιά εξ άλλου που κολυμπούν συχνά σε πισίνες μπορεί να εκτεθούν σε υψηλά επίπεδα απολυμαντικών μέσων (από μεγάλου βαθμού χλωρίωσης του νερού), με την εισπνοή και απορρόφηση από το δέρμα. Υψηλά επίπεδα χλωρίου στον αέρα πάνω και γύρω από την πισίνα μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια και να βλάψουν τους πνεύμονες, επιβαρύνοντας ή πιθανόν και να προκαλέσουν άσθμα. Επαρκής αερισμός όπως και κατάλληλος χειρισμός και συντήρηση των οργάνων και των μηχανημάτων είναι ουσιαστικής σημασίας.

Η σημασία που έχει για την υγεία η άσκηση δεν πρέπει να μας κάνει να παραβλέπουμε τους κινδύνους που προκύπτουν από την έκθεση σε κακής ποιότητας αέρα.

Το παιδί επιβάτης σε αυτοκίνητα και λεωφορεία

Πολλά από τα παιδιά μπορεί να μετακινούνται με λεωφορεία που χρησιμοποιούν πετρέλαιο (diesel) για καύσιμο.

Ο διεθνής οργανισμός έρευνας για τον καρκίνο θεωρεί τα αέρια που παράγονται από την καύση του πετρελαίου σαν πιθανό καρκινογόνο παράγοντα. Επίσης προκαλούν ερεθισμό στα μάτια και τους πνεύμονες, επηρεάζοντας το άσθμα, τις αλλεργίες και πιθανόν περιορίζουν την φυσιολογική ανάπτυξη του παιδικού πνεύμονα.

Δύο έρευνες από τις ΗΠΑ εδραιώνουν ότι τα επίπεδα της καύσης του πετρελαίου είναι μεγαλύτερα μέσα στα λεωφορεία (τέσσερις έως και δέκα φορές περισσότερο) απ’ ότι έξω.

Η έκθεση είναι υψηλότατη μέσα και γύρω από λεωφορεία που είναι στο ρελαντί και υψηλότερη στο πίσω μέρος του λεωφορείου παρά στο εμπρός με τα παράθυρα κλειστά.

Ο αέρας μέσα στα λεωφορεία επίσης αποτελεί μια πηγή έκθεσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα του βενζολίου είναι τέσσερις φορές υψηλότερα και του μονοξειδίου του άνθρακος δέκα φορές υψηλότερο μέσα στο αυτοκίνητο παρά έξω από αυτό.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οδηγείτε λιγότερο.

Μην αφήνετε το αυτοκίνητο σας στο ρελαντί.

Στηρίξτε μέτρα που περιορίζουν το ρελαντί στα λεωφορεία (κυρίως αυτά που περιμένουν να φορτώσουν παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς), βελτίωση των συστημάτων εξάτμισης, προγράμματα για καθαρότερα καύσιμα και μακροπρόθεσμα πέρασμα σε νέες τεχνολογίες.

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!