Παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής «Μια ζωή γεμάτη» της Ηρώς Παπαδοπούλου

 

Μια ζωή γεμάτη 
Στο Βαφοπούλειου Πνευματικό  Κέντροτου Δήμου  Θεσσαλονίκης έγινε στις 29 Φεβρουαρίου   η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της πρωτοεμφανιζόμενης Ηρώς Παπαδοπούλου.
Το βιβλίο έχει τίτλο «Μια ζωή γεμάτη». Μέσα από τις σελίδες του  αποκαλύπτεται  ένας κόσμος γενναιόδωρος, γεμάτος ενθουσιασμό και ανθρωπιά.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήσαν ο κύριος Τάσος Νικόπουλος, νομικός, ο Δημήτρης Φιλοκώστας, ψυχοθεραπευτής και παιδοψυχίατρος και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, αδελφός της συγγραφέως. Την παρουσίαση συντόνισε εκ μέρους των εκδόσεων ΑΘ. Σταμούλη η επίσης συγγραφέας και σκηνοθέτης Σταυρούλα Σταμάτη.
Η αίθουσα του Βαφοπούλειου ήταν  κατάμεστη, παρά το έντονο κρύο και το «δίσεκτο» της ημέρας. Ανάμεσα στο κοινό σημειώνουμε την παρουσία και της διεθνούς πλέον φήμης συγγραφέως παιδικών βιβλίων  Μυρσίνης Βιγγοπούλου, η οποία επαίνεσε την πρωτοεμφανιζόμενη συνάδελφό της  και την προσκάλεσε  να αποπειραθεί την συγγραφή και ενός παιδικού βιβλίου.
 Ο Τάσος Νικόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι το βιβλίο μας θυμίζει ότι «η ποίηση  εμφυλοχωρεί στην καθημερινότητα». Ο Δημήτρης Φιλοκώστας συμπλήρωσε ότι  σε αντίθεση με μία τάση που έχει επικρατήσει να θεωρείται ποιητικό κάθε τι εξεζητημένο  τόνισε ότι «Μια ζωή γεμάτη πηγάζει κυρίως  από τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους».
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος  μιλώντας σε εξομολογητικό τόνο τόνισε  μεταξύ άλλων τη σημασία του να αντιλαμβανόμαστε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος που περνάμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε προσπαθώντας  να κάνουμε ο ένας για τον άλλον ότι καλύτερο μπορούμε.
Τέλος η Σταυρούλα Σταμάτη επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η γραφή της Ηρώς Παπαδοπούλου εκφράζει   μέσα από ένα λόγο πολύ απλό και οικείο στον καθένα την χαρμολύπη  που διαπερνά τα κεντρικά γεγονότα της  ζωής μας, καταλήγοντας όμως στο τέλος στη χαρά, όπως τουλάχιστον δείχνει το τελευταίο ποίημα της συλλογής όπου η συγγραφέας έχοντας διανύσει τις εμπειρίες της παιδικής ηλικίας, της εφηβείας,  του γάμου και  έχοντας επίσης βιώσει την εμπειρία της μητρότητας ενός παιδιού με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία), αλλά και της καθημερινής ενασχόλησης με τα παιδιά στην εργασία της στέκεται σιωπηλή και με έκσταση εμπρός στον τάφο του Χριστού στους Αγίους Τόπους και βιώνει μια μεγάλη και ριζική αλλαγή της ζωής της.
Στο τέλος της εκδήλωσης η ποιήτρια διάβασε ένα μικρό δείγμα από το επόμενό της βιβλίο όπου καταθέτει τις πλέον  πρόσφατες σκέψεις της.
Η εκδήλωση διανθίστηκε  με την χαριτωμένη συμμετοχή της μικρής κορούλας της  που διάβασε ένα από τα ποιήματα της μητέρας της.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το συμπέρασμα ότι η ζωή μας πρέπει να ανοιχθεί και πάλι σε μια ποιητική θεώρηση των πραγμάτων για να μπορέσουμε «να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα».
Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να δείτε εδώ

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!