Από την παρουσίαση του Γιάννη Πρωτοπαπαδάκη στη HORECA 2017

Ο αγαπητός μας συγγραφέας  Γιάννης Πρωτοπαπαδάκης έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία στα πλαίσια της έκθεσης HORECA. Ο Γιάννης μίλησε για την υποδειγματική εξυπηρέτηση πελατών και το πως μπορεί αυτή, χωρίς σημαντικό κόστος, να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο για το κτίσιμο πιστών πελατών.
Οι παρευρισκόμενοι, ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι σε εστιατόρια και καφέ, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πολλά παραδείγματα από την ελληνική αγορά αλλά και best practices από τη διεθνή βιβλιογραφία.
Κύριος άξονας της ομιλίας του Γιάννη είναι οι βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν μια επιχείρηση που θέλει να λέει ότι είναι πελατοκεντρική. Συγκεκριμένα:
  • Μην κρατάτε τους πελάτες σε αναμονήΖητήστε να σας αξιολογήσουν
  • Απαντήστε άμεσα σε όλα τα σχόλια, θετικά ή αρνητικά
  • Ανταμείψτε τους πιστούς πελάτες
  • Μην κακολογείτε τους ανταγωνιστές
Κάποια απλά πράγματα που μπορεί να φαντάζουν αυτονόητα. Ας αναρωτηθούμε όμως πόσες επιχειρήσεις πραγματικά εφαρμόζουν στο έπακρο αυτές τις βασικές αρχές. Μήπως τελικά και εδώ ένα «back to basics» θα μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε;
Παρακάτω μπορείτε να  δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!