Το Πάσχα του Γιωργή: Φλόγα ελπίδας, αγάπης και φιλίας

Μια ξεχωριστή βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη 28 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου για την παρουσίαση του βιβλίου της Τίνας Βλασταράκου Μεταξά «Το Πάσχα του Γιωργή» (εκδόσεις Θύρα).

Η συγγραφέας, γεννημένη και μεγαλωμένη όπως και ο σύζυγός της Αντώνης Μεταξάς στο Δήμο Περιστερίου διάλεξε τον τόπο όπου ανατράφηκε για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του πρωτότυπου αλλά και συγκινητικού βιβλίου της.

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης Γιώργος Παπαδάκης έδωσε το λόγο στον Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη που γνώριζε προσωπικά την Τίνα Βλασταράκου και τον σύζυγό της.


O Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Γιώργος Παπαδάκης και η Τίνα Βλασταράκου Μεταξά

Ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος ο θείος της συγγραφέως Σαράντης Ι. Καργάκος, ο μεγάλος δάσκαλος και γνωστός συγγραφέας, τόνισε την ανάγκη να προσφέρουμε στα παιδιά μας βιβλία που θα τους εμπνεύσουν μια ζωή «γεμάτη ιδανικά και όχι δανεικά. Το Πάσχα του Γιωργή θυμίζει την καλή εποχή με το παλιό αλφαβητάρι που γαλούχησε γενιές παιδιών, αλλά με σύγχρονη μορφή». 

Ο μεγάλος δάσκαλος και συγγραφέας Σαράντος Ι. Καργάκος

H Tίνα Βλασταράκου Μεταξά, ο Αντώνης Μεταξάς και τα παιδιά τους

Συγκίνηση, έκπληξη, χαμόγελο, ελπίδα ήταν τα αισθήματα που κυριάρχησαν στην αίθουσα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο ηγούμενος της Μονής Αιμυαλών.
Η Πρόεδρός της Φλόγας κυρία Τρυφωνίδου, της πρωτοβουλίας εθελοντών γονέων για την στήριξη των παιδιών με νεοπλασματική νόσο, μίλησε λίγο αλλά έδωσε στην εκδήλωση το πιο βαθύτερο νόημα, επισημαίνοντας πόσο σημαντικό είναι όταν ένα παιδί επιστρέφει από τις θεραπείες να το υποδεχόμαστε απλά χωρίς να ρωτάμε πολλές λεπτομέρειες.

H κ. Τρυφωνίδου

Η φιλόλογος και επιμελήτρια του κειμένου Δήμητρα Στάυρου διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ η Αγγελική Δελεχά, η ταλαντούχα εικονογράφος του βιβλίου παρουσίασε την εντυπωσιακή του εικονογράφηση, αλλά και το ημερολόγιο φιλίας που περιλαμβάνεται σ’ αυτό.
Η εκδήλωση έκλεισε με την πιο συγκινητική στιγμή όταν η Τίνα Βλασταράκου πήρε στην αγκαλιά της τον μικρό Άγγελο, ένα από τα παιδιά΄της Φλόγας.

Από τα αριστερά: Φώτιος Σταμούλης, Αλεξάνδρα Σταμούλη,
Τίνα Βλασταράκου και Αθανάσιος Σταμούλης

Δήμητρα Σταύρου, Τίνα Βλασταράκου και Σαράντος Ι.Καργάκος

Αγγελική Δελεχά, εικονογράφος

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αθανάσιος και η Αλεξάνδρα Σταμούλη, ιδρυτές των εκδόσεων Σταμούλη που δημιούργησαν και τις εκδόσεις Θύρα και οι γιοί τους και στελέχη των εκδόσεων Φώτιος και Πορφύριος Σταμούλης, καθώς και η υπεύθυνη έκδοσης Σταυρούλα Σταμάτη.
Στις πρώτες γραμμές του αμφιθεάτρου ήταν η Φαίη Σκορδά, η Μαρία Μπεκατώρου, η Κατερίνα Ζαρίφη και φυσικά οι γονείς και συνάδελφοι της συγγραφέως. Την εκδήλωση κατέγραψαν οι κάμερες του Antenna αλλά και του Star.

H συγγραφέας με την Μαρία Μπεκατώρου και την Κατερίνα Ζαρίφη

H Τίνα Βλασταράκου με την Φαίη Σκορδά

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής και τεχνικής εργασίας του ατελιέ των εκδόσεων Σταμούλη.

Για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο επισκεφθείτε: http://bit.ly/pashaGiorgi

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!