Το τελευταίο κέρασμα, της Σοφίας Χατζή. Με το καλό να ανταμώσουμε και πάλι!

Aυτές τις μέρες θυμηθήκαμε πόσο όμορφα είχαμε περάσει στην εκδήλωση που έγινε στις 13 Μαΐου, στον φιλόξενο χώρο της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας στην Πλάκα (Κέκροπος 3), όταν παρουσιάσουμε τη δεύτερη έκδοση του αξιόλογου βιβλίου της Σοφίας Χατζή “Το τελευταίο κέρασμα” από τις εκδόσεις ΘΥΡΑ. Και ευχόμαστε να ανταμώσουμε και πάλι φίλοι και γνωστοί σε μια νέα σύναξη μόλις αρθούν τα μέτρα και παρέλθει ο κίνδυνος.

Στην τράπεζα των ομιλητών, την οποία συντόνιζε ο Γιώργος Μπάρλας, παρεβρίσκονταν η συγγραφέας, η εικονογράφος Αγγελική Δελεχά, καθώς και ο παπα-Λίβυος, πατήρ Χαράλαμπος Παπαδόπουλος. Σε μίαν εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα, ακούσαμε τη συγγραφέα να μας ταξιδεύει στις αφορμές της έμπνευσής της, κοντά στους απλούς ανθρώπους της πόλης ή του χωριού.

Ακολούθως ακούσαμε την κυρία Δελεχά να μας λέει λίγα λόγια για τη σχέση του εικονογράφου με το κείμενο και τον τρόπο δουλειάς της. Απολαύσαμε τον πατέρα Λίβυο, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας όχι μόνο την εμπειρία του ως πνευματικoύ, αλλά και την προσωπική του σχέση με τα “παπαδιαμαντικής συγγένειας”, όπως είπε, κείμενα της Σοφίας Χατζή.
Καθώς η έκδοση συνοδεύεται από δύο ψηφιακούς δίσκους (cd), όπου την ωραία ανάγνωση της συγγραφέως στολίζει με την πρωτότυπη μουσική του ο Στέφανος Δορμπαράκης, στη συνάντησή μας ήταν και ο ίδιος παρών. Και μας κατέπληξε με την ευαίσθητη απόδοση στο κανονάκι και στα πλήκτρα, υπό μορφήν μουσικών θεμάτων, του ύφους και του ήθους του Τελευταίου κεράσματος.

Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν ο εκδότης κ. Αθανάσιος Σταμούλης, η σύζυγός του Αλεξάνδρα και ο Φώτης Σταμούλης. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν σεβαστοί ιερείς, εκπαιδευτικοί, λογοτέχνες και άλλοι φίλοι της Συγγραφέως και των εκδόσεων.

Μετά την εκδήλωση προσφέρθηκε κέρασμα που ετοίμασε η σεφ Ελισάβετ Δελεχά.

Ευχαριστούμε την Ένωση Κυπρίων για την φιλοξενία και ευχόμαστε “Καλήν Αντάμωση” και πάλι με ένα νέο βιβλίο.

 

Το Τελευταίο κέρασμα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΘΥΡΑ.
Την κεντρική του διάθεση έχουν οι Eκδόσεις Αθ. Σταμούλη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Πωλήσεων των Εκδόσεων Σταμούλη, 210- 52 38 305, ή στείλτε email στο sales@stamoulis.gr.
Για ηλεκτρονικές παραγγελίες επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο: www.stamoulis.gr

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!