Άσκηση ζωής

Η άσκηση και ο καρκίνος φαντάζουν έννοιες ασύνδετες έως και αντιθετικές στο µυαλό τόσο του κοινού όσο και ορισµένων επαγγελµατιών υγείας, ως συνέπεια των µύθων και παρανοήσεων που κυριαρχούν. Η αλήθεια όµως είναι πολύ διαφορετική. Η άσκηση είναι ικανή να επιδράσει ευεργετικά στο στάδιο πριν από τη διάγνωση του καρκίνου, στο στάδιο διεξαγωγής αντικαρκινικών θεραπειών, αλλά και στο στάδιο µετά την ίασή του. Το βιβλίο αυτό έρχεται, συγκεντρώνοντας επιστηµονικά δεδοµένα, να απαντήσει σε συχνές ερωτήσεις για τον καρκίνο γενικά, αλλά και για τις δέκα συχνότερες µορφές καρκίνου ειδικά:
Πώς η άσκηση έχει προληπτική ικανότητα εναντίον του καρκίνου; Είναι ασφαλές να ασκούµαι όταν νοσήσω από καρκίνο; Σε ποιο στάδιο πρέπει να ξεκινήσω την άσκηση; Νόσησα, µήπως δεν έχει πλέον αξία η ενασχόλησή µου µε την άσκηση;
Ποιες είναι οι ενδεχόµενες σωµατικές αλλαγές, που επιφέρουν οι αντικαρκινικές θεραπείες; Πώς η άσκηση βελτιώνει αυτές τις αλλαγές και προλαµβάνει µελλοντικά προβλήµατα, που προκαλεί η ασθένεια του καρκίνου; Ποιο είδος άσκησης είναι ευεργετικό για τον δικό µου τύπο καρκίνου;
Το βιβλίο η Άσκηση Ζωής της Χριστιάνας Λέκκα καλύπτει ένα σηµαντικό κενό στον χώρο του βιβλίου. Αποσκοπεί µε επιστηµονικά αλλά και κλινικά επιβεβαιωµένες παρατηρήσεις να παρακινήσει σε άσκηση ασθενείς σε οποιοδήποτε στάδιο και είδος καρκίνου, καθώς και άτοµα, που δεν νοσούν, αλλά λόγω κληρονοµικότητας ή του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι δυνητικά ασθενείς.

Η συγγραφέας

Η Χριστιάνα Λέκκα είναι εξειδικευμένη στην υποστήριξη ασθενών με καρκίνο. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην κινησιολογία (MSc) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών και φυσικοθεραπείας του Plymouth University της Μεγάλης Βρετανίας.
Είναι κάτοχος πιστοποιήσεων εξειδίκευσης στους τομείς «Άσκηση και καρκίνος» και «Λεμφοίδημα και καρκίνος» από τον Αμερικανικό Φυσιοθεραπευτικό Σύλλογο με υποχρεωτική πρακτική άσκηση σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία των Η.Π.Α.

 

 

Χρονολογία: Οκτώβριος 2019
ISBN: 9789606180279
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 254
Κατηγορία: Βιβλίο
Εκδόσεις: Εκδόσεις Σταμούλη
Κωδικός: 2681
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Πωλήσεων των Εκδόσεων Σταμούλη, 210- 52 38 305, ή στείλτε email στο sales@stamoulis.gr.
Για ηλεκτρονικές παραγγελίες: https://bit.ly/2JSBDS7

 

 

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!