“Μαμά για σπίτι” της Κατερίνας Δανδουλάκη

Το βιβλίο “Μαμά για σπίτι” δεν φιλοδοξεί να γίνει οδηγός γάμου ή μητρότητας. Τα κείμενα, που θα διαβάσετε στις σελίδες του, είναι ένα μοίρασμα. Μοίρασμα καθημερινότητας, προβληματισμών και διαπιστώσεων. Όσο προστίθενται χρόνια στον γάμο, στα παιδιά και σε εμένα την ίδια, βλέπω πως η ζωή, όταν μοιράζεται, πλαταίνει, πλουτίζει και εμπλουτίζεται. Αυτός είναι και ο σκοπός αυτού του μικρού βιβλίου. Να γίνει μια αφορμή για να δούμε ότι δεν είμαστε μόνοι στη ζωή. Να δώσει ένα έναυσμα για να συνειδητοποιήσουμε πως καμία στιγμή της ζωής μας δεν είναι ασήμαντη… Κατερίνα Δανδουλάκη

Το βιβλίο “Μαμά για σπίτι” δεν φιλοδοξεί να γίνει οδηγός γάμου ή μητρότητας. Τα κείμενα, που θα διαβάσετε στις σελίδες του, είναι ένα μοίρασμα. Μοίρασμα καθημερινότητας, προβληματισμών και διαπιστώσεων. Όσο προστίθενται χρόνια στον γάμο, στα παιδιά και σε εμένα την ίδια, βλέπω πως η ζωή, όταν μοιράζεται, πλαταίνει, πλουτίζει και εμπλουτίζεται. Αυτός είναι και ο σκοπός αυτού του μικρού βιβλίου. Να γίνει μια αφορμή για να δούμε ότι δεν είμαστε μόνοι στη ζωή. Να δώσει ένα έναυσμα για να συνειδητοποιήσουμε πως καμία στιγμή της ζωής μας δεν είναι ασήμαντη…  Κατερίνα Δανδουλάκη

Απόσπασμα από το βιβλίο

«Αν το καλοσκεφτείς, η ζωή μας είναι μια διαρκής αναπαράσταση της κυοφορίας και του τοκετού. Ένα όνειρο, που γίνεται σκέψη. Μια σκέψη, που γίνεται ιδέα και σιγά-σιγά παίρνει σάρκα και οστά. Μια «τυχαία» συνάντηση, που γίνεται σχέση, αγάπη, ολόκληρη ζωή. Μια συνεργασία, που καρποφορεί. Όλα έχουν ένα κοινό στοιχείο: αυτό το σταδιακό μεγάλωμα, την ομορφιά του να βλέπεις αυτό, που αγάπησες, να μεγαλώνει, να ωριμάζει. Να γίνεται το όνειρο πραγματικότητα. Αλλά πώς είναι δυνατόν να κρατήσεις στην αγκαλιά σου το πανέμορφο, πολυαναμενόμενο μωράκι σου, αν προηγουμένως δεν πονέσεις, δεν κλάψεις, δεν νιώσεις τον πόνο να σου τρυπάει τα κόκαλα; Έτσι είναι. Για λίγες στιγμές ο πιο μεγάλος πόνος, που όμως μαγικά μετά δεν θυμάσαι καν πώς ήταν. Γιατί πήρες στην αγκαλιά σου το μωράκι σου και τίποτα άλλο πια δεν έχει σημασία… Έτσι και στη ζωή. Κόπος, μόχθος, ξενύχτια, πίεση, άγχος, αγωνία, αδιέξοδα, εμπόδια, στεναχώρια. Χωρίς αυτά δεν φτάνεις στο τέλος. Κι αν είσαι πέντε λεπτά πριν το τέλος κι αν σου έχει κοπεί η ανάσα, αν νιώθεις ότι δεν αντέχεις άλλο την κούραση, τα καθημερινά ξενύχτια, την πίεση, αν έχεις κλάψει από τα νεύρα σου, αν φώναξες στον σύντροφο, στον συνεργάτη, στο παιδί σου, θυμήσου: Μην τα παρατάς! Είσαι μια ανάσα από το όνειρο! Φαντάζεσαι να τα είχες παρατήσει, όταν πονούσες στη γέννα; Ούτε κατά διάνοια! Απέχεις από το να πιάσεις στα χέρια σου το όνειρο πέντε λεπτά… Κρατήσου και συνέχισε την προσπάθεια. Το όνειρο θα είναι πια πραγματικότητα μόνο σε λίγα λεπτά. Κράτα γερά λίγο ακόμα, είσαι σχεδόν εκεί. Στο όνειρο…». 

Ορισμένα από τα κεφάλαια του βιβλίου: 

  • Όταν κλείνει η πόρτα.
  • Οι βέρες.
  • Μην περιμένεις τηεν επέτειο ή αλλιώς το τέλειο ραντεβού.
  • Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε.
  • Άμποτε να γινόμασταν βότσαλα και λεία.
  • Ταπεινός γονιός
  • Μεγαλώνουμε τα παιδιά που έχουμε.
  • Μαμά, βαριέμαι.  

Το βιβλίο «Mαμά για σπίτι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΘΥΡΑ.
Την κεντρική του διάθεση έχουν οι Eκδόσεις Αθ. Σταμούλη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Πωλήσεων των Εκδόσεων Σταμούλη, 210- 52 38 305, ή στείλτε email στο sales@stamoulis.gr.
Για ηλεκτρονικές παραγγελίες επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο: www.stamoulis.gr

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!