Ράντισέ μου τη σιωπή με ήχο

Σπάζοντας το κέλυφος του αυτισμού.

Θύελλα ανείπωτων λέξεων…

Ανοίγω τα βλέφαρα της ζωής και βροντοφωνάζω…

Ωραία μου ζωή ακολουθώ το ανέβασμα
στα ουράνια…

Ο Μιχάλης μεγαλώνει σαν ένα φυσιολογικό παιδί, όταν στην ηλικία των δυόμιση ετών μέσα σε μόλις έναν μήνα αποδιοργανώνεται εντελώς, χάνει την ομιλία του και την επικοινωνία με το περιβάλλον και απομονώνεται. Η διάγνωση: Βαρύς αυτισμός.

Σπάζοντας το κέλυφος του αυτισμού

Συγγραφείς: Λάουρα Μελετοπούλου, Μιχάλης Κούμπας

Θύελλα ανείπωτων λέξεων…

Ανοίγω τα βλέφαρα της ζωής και βροντοφωνάζω…

Ωραία μου ζωή ακολουθώ το ανέβασμα
στα ουράνια…

Ο Μιχάλης μεγαλώνει σαν ένα φυσιολογικό παιδί, όταν στην ηλικία των δυόμιση ετών μέσα σε μόλις έναν μήνα αποδιοργανώνεται εντελώς, χάνει την ομιλία του και την επικοινωνία με το περιβάλλον και απομονώνεται. Η διάγνωση: Βαρύς αυτισμός. Μετά από συνεχή και επίπονη δουλειά με μια ομάδα θεραπευτών ο Μιχάλης στα οκτώ του μαθαίνει να γράφει. Και η εικόνα, που είχαμε έως τότε για τον Μιχάλη, αλλάζει εντελώς. Από τότε και στο εξής αποκαλύπτεται ένας νέος άνθρωπος με πλούσιο εσωτερικό κόσμο, ποιητικότητα και ανθρωπιά, που μιλά ανοιχτά για το πρόβλημά του, εκφράζει τα συναισθήματά του, τις σκέψεις και τις αγωνίες του, εξηγεί τις περίεργες συμπεριφορές του και την αδυναμία του να λειτουργήσει όπως ένα φυσιολογικό άτομο. Αυτά τα κείμενα θα παρακολουθήσουμε εδώ, καθώς επίσης και μια ουσιαστική κατάθεση σκέψεων και εμπειριών της μητέρας του Μιχάλη. Οι σελίδες του βιβλίου αυτού, γραμμένες από τον ίδιο τον Μιχάλη, συγκινούν, προβληματίζουν, συναρπάζουν…

Λάουρα Μελετοπούλου,
Ψυχολόγος

Σελίδες από το βιβλίο

Το βιβλίο «Ράντισέ μου τη σιωπή» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΘΥΡΑ.
Την κεντρική του διάθεση έχουν οι Eκδόσεις Αθ. Σταμούλη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Πωλήσεων των Εκδόσεων Σταμούλη, 210- 52 38 305, ή στείλτε email στο sales@stamoulis.gr.
Για ηλεκτρονικές παραγγελίες επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο: www.stamoulis.gr

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!