Οι περιπέτειες του Καφετούλη. Ένας γενναίος φίλος!

Οι Εκδόσεις Θύρα με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν το βιβλίο της Δέσποινας Τσέρκα «Οι περιπέτειες του Καφετούλη».
Τέσσερις μικροί φίλοι παίζουν και γελούν ξέγνοιαστα. Τι θα γίνει όμως όταν ανακαλύψουν ότι κάποιος από την παρέα τους έχει εξαφανιστεί; Που να πήγε άραγε; Θα βρεθεί κάποιος να τον σώσει; Kαι ποιος θα είναι αυτός;

Οι Εκδόσεις Θύρα με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν το βιβλίο της Δέσποινας Τσέρκα «Οι περιπέτειες του Καφετούλη».

«Τέσσερις μικροί φίλοι παίζουν και γελούν ξέγνοιαστα. Τι θα γίνει όμως όταν ανακαλύψουν ότι κάποιος από την παρέα τους έχει εξαφανιστεί; Που να πήγε άραγε; Θα βρεθεί κάποιος να τον σώσει; Kαι ποιος θα είναι αυτός;
Ακολούθησε τους ήρωες του παραμυθιού και ανακάλυψε την ομορφιά και τη δύναμη της φιλίας!»

Η πρωτοεμφανιζόμενη Δέσποινα Τσέρκα αντλεί από τα παιδικά της βιώματα στο μικρό αγρόκτημα των γονιών της, αλλά και από τη σημερινή της ζωή ως μητέρας που μεγαλώνει τα τρία παιδιά της στην ορεινή Κορινθία.

Μεγάλωσε σε μια πολύτεκνη οικογένεια στο όμορφο νησί της Σαλαμίνας. Εκεί οι γονείς της με πολύ μεράκι έφτιαξαν ένα μικρό αγρόκτημα γεμάτο ζωάκια, θάμνους, δένδρα, λουλούδια και μια μικρή λιμνούλα. Το όμορφο αυτό περιβάλλον έγινε η έμπνευση για να γράψει αυτό το βιβλίο. Εν τω μεταξύ έγινε η ίδια μητέρα τριών παιδιών και μετακόμισε σε ένα χωριό της ορεινής Κορινθίας, όπου γνώρισε την άγρια πανίδα και χλωρίδα. Από εκεί έρχονται και τα τσακάλια που τρύπωσαν σε αυτό το παραμύθι.

Ο πατέρας της είναι συριακής καταγωγής και η μητέρα της Ελληνίδα. Και οι δύο αγαπούν τον ελληνικό πολιτισμό και την τέχνη και μετέδωσαν αυτή την αγάπη στα παιδιά τους. Η Δέσποινα Τσέρκα έχει πολλές ακόμη ιστορίες στο μαγικό της συρτάρι που περιμένουν να τις διηγηθεί στους μικρούς αναγνώστες. 

Η Ελένη Περακάκη εικονογράφησε με πολλή τρυφερότητα και φαντασία το μικρό αυτό χαριτωμένο βιβλίο, δίνοντας σε κάθε ζωάκι ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Τα χρώματα είναι έντονα και αρμονικά και θα αρέσουν στα παιδιά. Στόχος του βιβλίου είναι να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τα ζωάκια και να μην φοβούνται να παίζουν μαζί τους. Παράλληλα όμως όπως και στους μύθους του Αισώπου την ιστορία διατρέχει ένα διακριτικό μήνυμα γύρω από την αξία της φιλίας.

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!