Ο Καραγκιόζης και η χριστουγεννιάτικη επανάσταση

Με ιδιαίτερη χαρά οι Εκδόσεις Θύρα παρουσιάζουν την ολοκαίνουργια έκδοση του βιβλίου «Ο Καραγκιόζης και η χριστουγεννιάτικη επανάσταση», με πρωτότυπα κείμενα της Άννας Ιακώβου και ζωντανή εικονογράφηση της Εύας Καραντινού.

Βιβλίο και παράσταση θεάτρου σκιών

Της Άννας Ιακώβου με εικονογράφηση της Εύας Καραντινού.
Συμμετέχει ο γνωστός Καραγκιοζοπαίκτης Χρήστος Στανίσης

Με ιδιαίτερη χαρά οι Εκδόσεις Θύρα παρουσιάζουν την ολοκαίνουργια έκδοση του βιβλίου «Ο Καραγκιόζης και η χριστουγεννιάτικη επανάσταση», με πρωτότυπα κείμενα της Άννας Ιακώβου και ζωντανή εικονογράφηση της Εύας Καραντινού.

Το βιβλίο συνοδεύεται από ηχητικό ψηφιακό δίσκο, με αυθεντική παράσταση παιγμένη από τον γνωστό καταξιωμένο καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Στανίση.
Μουσική: Κώστας Χριστοδούλου – ΚΕΠΕΜ Σίμων Καράς.

Μέσα από τις περιπέτειες του Καραγκιόζη ο αναγνώστης και ο θεατής, μικρός μα και μεγάλος,  μαθαίνει την ιστορία και αλήθειες για το χθες και το τώρα, αλλά και διασκεδάζει με αγνό και πηγαίο χιούμορ. Ένας καλογραμμένος Καραγκιόζης μπορεί να αποτελέσει ένα «εργαλείο πολλών χρήσεων» στα χέρια γονιών και εκπαιδευτικών, που συνδυάζει την τέχνη, την ιστορία, την μάθηση και την ψυχαγωγία. 

Τα κείμενα της Άννας Ιακώβου μας δίνουν ένα τέτοιο «εργαλείο», αφού η συγγραφέας κατάφερε να διατηρήσει όλη την αυθεντικότητα του Καραγκιόζη, δοσμένο με τρόπο σύγχρονο, που αγγίζει τα παιδιά, δημιουργώντας μια ξεκαρδιστική χριστουγεννιάτικη περιπέτεια! Ταυτόχρονα η εικονογράφηση της Εύας Καραντινού, στολίζει την ιστορία με μοναδικό τρόπο.

Κανείς δεν θα ξεχάσει εκείνο το πρωινό του Δεκέμβρη, όταν στις γειτονιές και τις ρούγες ακουγόταν η φωνή του Χατζηαβάτη, που διαλαλούσε:

  • Ακούσατε, ακούσατε! Ο πολυχρονεμένος μας πασάς απαγορεύει στους Ρωμιούς να γιορτάσουν φέτος τα Χριστούγεννα!
    Τότε ήταν που ανέλαβε δράση το επίλεκτο τάγμα εφόδου των Χριστουγέννων…

…κι έγινε το έλα να δεις,
ήρθαν τα πάνω κάτω,
χάλασε ο κόσμος,
έγινε χαμός…
Ε! ρε γλέντια!

Επίσης περιέχεται ένθετο με έτοιμες φιγούρες για να κατασκευάσουν τα παιδιά το δικό τους θέατρο σκιών, καθώς και αφίσα για την σχολική τάξη ή το παιδικό δωμάτιο.

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!