Το μυστικό της Κλάρας

Η ιστορία της δεκαπεντάχρονης Κλάρας και το μυστικό που άλλαξε όχι μόνο τις ιδέες, αλλά και όλη την ζωή της, θα συναρπάσουν κάθε αναγνώστη.

Οι εκδόσεις ΘΥΡΑ ανακοινώνουν με ιδιαίτερη χαρά την κυκλοφορία στα ελληνικά του βιβλίου της Élisabeth Bourgois «Το μυστικό της Κλάρας», το οποίο είναι ένα πολύ δυνατό εφηβικό μυθιστόρημα. Η ιστορία της δεκαπεντάχρονης Κλάρας και το μυστικό που άλλαξε όχι μόνο τις ιδέες, αλλά και όλη την ζωή της, θα συναρπάσουν κάθε αναγνώστη.

Η νεαρή Κλάρα βρίσκεται μόνη μπροστά στον ανεμοστρόβιλο που ονομάζουμε πέρασμα στην ενηλικίωση. Η οικογένειά της διασπασμένη και σε διαρκή ταραχή δεν μπορεί να της προσφέρει την σταθερότητα που έχει ανάγκη. Από την άλλη, οι συνομήλικοι γύρω της, ανάμεσά τους και η καλύτερη φίλη της, παρασύρονται χωρίς σκέψη στις απλουστευμένες «λύσεις», που ο σύγχρονος τρόπος ζωής προτείνει. Η Κλάρα, μένει μόνη της σε μια κοινωνία που φοβάται τον πόνο, αποφεύγει τη θλίψη και ξορκίζει το δύσκολο της ζωής. Εκείνη όμως βρίσκει το δρόμο ν’ αγαπά.

Το βιβλίο καταπιάνεται με το δύσκολο θέμα της σύγχρονης σεξουαλικής αγωγής των εφήβων, που απογυμνώνει τον έρωτα από κάθε συναίσθημα, αλλά και με το θέμα της δυσλειτουργικής οικογένειας, αποτέλεσμα μιας χωρίς όρια κοινωνίας.

Ταυτόχρονα καταδεικνύει τις ατέλειες της κοινωνίας που προσπαθεί να περάσει στα νέα παιδιά το μήνυμα πως «αρκεί να περνάς καλά», μήνυμα που σε δύσκολες καμπές, όπως μια απρόσμενη εγκυμοσύνη, χάνει το νόημά του. Επιπλέον, μέσα από την ιστορία, ο αναγνώστης συνειδητοποιεί πως οι “εύκολες λύσεις” κρύβουν παγίδες, άγνωστες στα άγουρα εφηβικά μυαλά, παγίδες που στιγματίζουν ολόκληρη την ζωή.    Μέσα από την ιστορία της Κλάρας, οι νέοι, αλλά και οι μεγαλύτεροι θα ανακαλύψουν πως κανένα πρόβλημα δεν έχει μια φαινομενικά εύκολη απάντηση και πως η επιλογή του δύσκολου δρόμου φέρνει ανέλπιστες χαρές.

Από την παρουσίαση του βιβλίου στο οπισθόφυλλο:

«Η ιστορία της Κλάρας, άμεση και συγκινητική, μιλά για κάποια τρυφερά και σημαντικά θέματα στη ζωή. Θέματα, που φαίνεται να έχουν αποσιωπηθεί ή να έχουν πάρει μιαν απάντηση –μια αυτοματοποιημένη απάντηση– από τα κοινωνικά στερεότυπα και τα ταμπού της εποχής. Αλλά αυτά τα θέματα ταράζουν συθέμελα την ίδια την ύπαρξη.

Το ερώτημα της Κλάρας μάς φέρνει αντιμέτωπους με το δικό μας ερώτημα, στο οποίο ίσως δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε – ή δεν απαντήσαμε ποτέ. Παραμερίζει παρανοήσεις και προκαταλήψεις και μας καλεί να σκεφτούμε πέρα από τον καθωσπρεπισμό. Δρασκελίζει τις αναμενόμενες προσδοκίες γονιών, δασκάλων, κοινωνίας για μια ανήλικη έφηβη. Προσπερνά το κοινότοπο και αφήνει χώρο στο αναπάντεχο…»

Élisabeth Bourgois

H Élisabeth Bourgois είναι συγγραφέας και σεναριογράφος. Μεταξύ πολλών άλλων βραβείων, τον Ιούνιο του  2012  τιμήθηκε με το Médaille d’ argent της Ακαδημίας Τεχνών-Επιστημών και Γραμμάτων για το σύνολο του λογοτεχνικού της έργου. Αγαπά τη μουσική και την Γαλλική ιστορική κληρονομιά. Είναι μητέρα έξι παιδιών.

ISBN: 9786185404314
Σελίδες: 256
Σχήμα: 14×21

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!