100+1 ιδιοφυΐες του Μάρκετινγκ

Ο Γιάννης Πρωτοπαδάκης, συγγραφέας και της σειράς μπέστ σέλλερ «Γνωστά ονόματα, άγνωστες ιστορίες» μας προσφέρει ένα βιβλίο που σίγουρα θα αγαπηθεί όχι μόνον από τους ανθρώπους του μάρκετινγκ αλλά και από οποιονδήποτε αναγνώστη, καθώς κάθε ιστορία περιέχει εκπλήξεις και ανατροπές που δείχνουν πώς από τη μία μέρα στην άλλη κάποιος μπορεί να μετατρέψει την απόλυτη αποτυχία σε  παγκόσμια επιτυχία. Και φυσικά οι ιστορίες αυτές μας βοηθάνε πάντοτε να διασκεδάσουμε τους φίλους μας όταν τις αφηγηθούμε στην παρέα.

Οι Εκδόσεις Σταμούλη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιάννη Πρωτοπαπαδάκη «100+1 ιδιοφυΐες του Μάρκετινγκ», ένα βιβλίο θησαυρό για κάθε στέλεχος που δραστηριοποιείται στον τομέα της προώθησης.

Ο Γιάννης Πρωτοπαδάκης, συγγραφέας και της σειράς μπέστ σέλλερ «Γνωστά ονόματα, άγνωστες ιστορίες» μας προσφέρει ένα βιβλίο που σίγουρα θα αγαπηθεί όχι μόνον από τους ανθρώπους του μάρκετινγκ αλλά και από οποιονδήποτε αναγνώστη, καθώς κάθε ιστορία περιέχει εκπλήξεις και ανατροπές που δείχνουν πώς από τη μία μέρα στην άλλη κάποιος μπορεί να μετατρέψει την απόλυτη αποτυχία σε  παγκόσμια επιτυχία. Και φυσικά οι ιστορίες αυτές μας βοηθάνε πάντοτε να διασκεδάσουμε τους φίλους μας όταν τις αφηγηθούμε στην παρέα.

Ένα υπέροχο δώρο για όσους αγαπάτε.

Μέσα σε αυτό το βιβλίο «παρελαύνουν» άνθρωποι, επιχειρηματίες και μη, που μέσα στους αιώνες και με την εξέλιξη της βιομηχανίας, αλλά και της μελέτης της ψυχοσύνθεσης και των αναγκών του ανθρώπου, ανακάλυψαν κάποιο κενό, μία ανικανοποίητη ανάγκη, και έβαλαν τα θεμέλια των βασικών αρχών του μάρκετινγκ. Έννοιες όπως το advertorial, το influencer marketing, τη διαφήμιση, τη δημοσιότητα, το viral μάρκετινγκ, τις δημόσιες σχέσεις, το άμεσο μάρκετινγκ, τα εργαλεία της προώθησης πωλήσεων και πολλά άλλα έχουν τις ρίζες τους στις βάσεις που έβαλαν οι ιδιοφυϊες που θα μελετήσει ο αναγνώστης μέσα στο βιβλίο.

Στις σελίδες του βιβλίου θα συναντήσουμε σκαπανείς όπως οι Asa Candler (ο μάγος της διαφήμισης), Mary Kay Ash (η μητέρα του network marketing), P.T. Barnum (ο πρώτος publicist), Lee Iacocca (ο καλύτερος πωλητής αυτοκινήτων), αλλά και «μη συνήθεις υπόπτους» όπως ο Ιούλιος Καίσαρας (ο εφευρέτης του advertorial) και ο  Αριστοτέλης (η δύναμη της πειθούς).

Από κάθε ιστορία, αλλά και από τα γνωμικά που διανθίζουν το βιβλίο ο αναγνώστης αποκομίζει μεγάλο όφελος, γνωρίζοντας από την πηγή τις διαχρονικές αρχές του marketing, αλλά και την πρωτοπόρα σκέψη όλων εκείνων που έβλεπαν και βλέπουν πολύ μακριά.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε  μια εξαιρετικά καλαίσθητη έκδοση, σε εύχρηστο σχήμα, διανθισμένο με γνωμικά, καθώς και σκίτσα που σχεδίασε η Ευγενία Δρούγα.

Το βιβλίο «100+1 ιδιοφυϊες του Μάρκετινγκ» είναι το ίδιο το μαρκετινγκ αυτό καθεαυτό, Μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων που όρισαν την έννοια της προώθησης, ταξιδεύει από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, μυώντας τον αναγνώστη στις βασικές και διαχρονικές αρχές, αλλά  και στην εξέλιξη του μάρκετινγκ. Ένα βιβλίο που θα ενθουσιάσει κάθε στέλεχος του μάρκετινγκ, αλλά και ένα εξαιρετικό δώρο για όλους.

Συγγραφέας: Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης
Κ.Β.: 2736
ISBN: 978-960-618-051-4
Σχήμα: 14×21
Σελίδες: 344


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Πρωτοπαπαδάκης είναι συγγραφέας, καθηγητής μάρκετινγκ και εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα μάρκετινγκ, ποιοτικής εξυπηρέτησης και διαχείρισης παραπόνων.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει MBA (Master of Business Administration) από το Cleveland State University. Εχει συγγράψει τα εξής βιβλία:

«Γνωστά Ονόματα, Άγνωστες Ιστορίες 1,2,3», «Παράπονα Πελατών», «Ιστορίες Τεσσάρων Τροχών», «Super Flops», «Επιχειρείν αλά ελληΝΙΚΑ!», «Είναι τρελός ο Εφευρέτης», «Δημόσιες Σχέσεις», «Τουριστικό Μάρκετινγκ», «Υποδειγματική Εξυπηρέτηση Πελατών. 72 τρόποι για να δημιουργήσετε πιστούς πελάτες», «Οι 50 Καλύτερες Επιχειρηματικές Ιδέες μέσα στην Κρίση»

«Πρακτικές Μάρκετινγκ στην Εστίαση», «E-Tourism», «Airbnb. Πώς να διαπρέψεις ως οικοδεσπότης», «55 Πρακτικές Μάρκετινγκ για Μικρά Ξενοδοχεία».

Αποσπάσματα από τα βιβλία, αλλά και συνεντεύξεις του, έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρες εφημερίδες και περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και στην τηλεόραση (Στάση ΕΡΤ, Μηχανή του Χρόνου).

Εχει προσκληθεί ως ομιλητής αλλά και ως εισηγητής σεμιναρίων (για θέματα που άπτονται της εξυπηρέτησης πελατών, της διαχείρισης παραπόνων και του μάρκετινγκ) από διάφορες οργανώσεις και φορείς όπως η Palso, το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, η ΕΕΔΕ, η Forum κ.ά.

Έχει εργαστεί στο τμήμα μάρκετινγκ της Misko-Barilla, καθώς και –από το 2000 έως σήμερα– ως καθηγητής μάρκετινγκ και ποιοτικής εξυπηρέτησης, στην τουριστική σχολή Le Monde. Είναι συνεργάτης της startup Hoteltraining (online πλατφόρμα με βιντεοσκοπημένα σεμινάρια) και της Travel Daily News, ενώ είναι διαχειριστής του μπλογκ marketing-tips.gr.

Αρθρογραφεί στο epixeiro.gr., σε διάφορα έντυπα περιοδικά, ενώ έχει διατελέσει σύμβουλος μάρκετινγκ και προώθησης για το ιστορικό ξενοδοχείο «Το Σπίτι του Καπετάνιου» στην Πρέβεζα, το «Tesoro Hotel» στη Λευκάδα, το κατάστημα εστίασης «FoodLab» στη Χίο και το «Κτήμα Υδρούσα» στην Ανδρο.

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!