Παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος του Δημήτρη Καρακούση “Η καρδιά και τα όπλα”

Οι εκδόσεις Σταμούλη και η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή,  πραγματοποίησαν την παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος του Δημήτρη Καρακούση Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 στα Τρίκαλα στο  Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη.

Για το βιβλίο μίλησαν ο δημοσιογράφος Παδιός Δημήτρης και η φιλόλογος Πλεσιώτη Κωνσταντίνα. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων  Αποστολίδης  Κοσμάς . Την εκδήλωση πλαισίωσε με μουσικά ακούσματα από το κανονάκι και τραγούδι η μουσικός  Καλλιάρα Δήμητρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του βιβλιοχαρτοπωλείου Παπαγιάννη.

Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και πλήθος κόσμου.  
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η καρδιά και τα όπλα είναι το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Δημήτρη Καρακούση ππου πραγματεύεται τα δραματικά γεγονότα της Μικρασιατικής Εκστρατείας από το 1919 μέχρι το 1922. Ο Ανέστης, ένας νεαρός πολεμικός ανταποκριτής φτάνει από την Αθήνα στην Σμύρνη την άνοιξη του 1919. Εκεί δίνεται ολόψυχα στον αγώνα για την απελευθέρωση των αλύτρωτων πατρίδων. Τρία ολόκληρα χρόνια ζει στη μαρτυρική Ιωνία και βιώνει τους αιματηρούς αγώνες και τις ελπίδες της Μικρασιατικής Εκστρατείας.Να όμως που πλάι στις ομοβροντίες των όπλων ηχεί και η  ανθρώπινη καρδιά! Ο Ανέστης ερωτεύεται τη Μυρσίνη, κι ας τη διεκδικεί και ο Ταλίν! Ένας χείμαρρος από γεγονότα, αποκαλύψεις κι εκπλήξεις μοιάζει να τους συνεπαίρνει. Η ζωή κρύβει τόσα μυστικά, μα και τόσες αλήθειες… Ένα πραγματικά καθηλωτικό μυθιστόρημα, που μένει πιστό στην ιστορική αλήθεια και  καταφέρνει να συναρπάσει τον αναγνώστη από τις πρώτες κιόλας σελίδες του. Ο συγγραφέας κατάφερε να αποτυπώσει μέσα από τις ιστορίες των πρωταγωνιστών, όλα τα γεγονότα που προηγήθηκαν της τραγικής καταστροφής της Σμύρνης σημαδεύοντας ανεξίτηλα την ιστορία του ελληνισμού. Μας μεταφέρει στο τότε, διατηρώντας ζωντανή την μνήμη και την ελπίδα όλων των ξεριζωμένων. Με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, το μυθιστόρημα του Δημήτρη Καρακούση είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!