Περιμένοντας τον μαέστρο. Ταξίδια με ξένα λόγια

Οι Εκδόσεις ΘΥΡΑ με χαρά παρουσιάζουν την κυκλοφορία του νέου βιβλίου «Περιμένοντας τον μαέστρο Ταξίδια  με ξένα λόγια» του συγγραφέα Μάριου Μ. Μιχαηλίδη. Πρόκειται για μια συλλογή δοκιμίων με σκέψεις και στοχασμούς του συγγραφέα, με αφορμή κείμενα από γνωστά και διαχρονικά βιβλία.

Οι Εκδόσεις ΘΥΡΑ με χαρά παρουσιάζουν την κυκλοφορία του νέου βιβλίου «Περιμένοντας τον μαέστρο Ταξίδια  με ξένα λόγια» του συγγραφέα Μάριου Μ. Μιχαηλίδη. Πρόκειται για μια συλλογή δοκιμίων με σκέψεις και στοχασμούς του συγγραφέα, με αφορμή κείμενα από γνωστά και διαχρονικά βιβλία.

To βιβλίο Περιμένοντας τον Μαέστρο αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία ανάγνωσης και σκέψης: λόγια μεστά, συχνά κλασικά, γίνονται δίοδοι επικοινωνίας ανάμεσα στη σκέψη του καθενός συγγραφέα τους, τη σκέψη του Μάριου Μιχαηλίδη και τη σκέψη τη δική μας. Σελίδα τη σελίδα το βιβλίο αυτό διατρανώνει το καθε ανάγνωσμα ως γεγονός κοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, χωρίς τον παραμικρό περιορισμό σε χρόνο ή σε τόπο.

Την επιμέλεια του κειμένου έκανε η Δήμητρα Σταύρου, ενώ ανάμεσα στις σελίδες του βιβλίου, που σελιδοποίησε και κόσμησε με το όμορφο εξώφυλλο η Ευγενία Δρούγα, ο Μάριος Μ. Μιχαηλίδης διαπιστώνει:

«Όλες οι προσπάθειές μας αποβλέπουν στην αλλαγή. Οριακή στιγμή, όμως, αποτελεί όχι η αλλαγή των εξωτερικών συνθηκών, αλλά η δική μας, εσωτερική αναδιάρθρωση. Το αναποδογύρισμα της ψυχής. Αυτή η αναθεώρηση που τραυματίζει τις βεβαιότητες, ανακαινίζει τον εαυτό και επαναχαράσσει τα σύνορα της σχέσης μας με τον κόσμο και τα πράγματα. Ξαναβλέπω τα ίδια πράγματα. Το βλέμμα όμως έχει κάνει διορθώσεις. Η βιαστική ανάγνωση εμπόδιζε τη σωστή κατανόηση του παρόντος. Τώρα, το ίδιο το παρόν μεταμορφώθηκε από σκοτεινό δωμάτιο αγωνίας σε ξέφωτο ανακούφισης».

Από το οπισθόφυλλο του  βιβλίου:

«Ταξιδεύοντας με ξένα λόγια, υπό την απειλή μιας μνήμης που προδίδει, αλλά και εξαιτίας της ανάγκης να μείνουν ζωντανά –στο μυαλό και στην καρδιά– λόγια σοφά, λόγια ουσίας, αναζήτησα καταφύγιο στο γράψιμο. Σκέψεις, στοχασμοί, φράσεις, αποσπάσματα από αναγνώσματα που αιφνιδίασαν, που αφύπνισαν, που καθόρισαν έναν τρόπο σκέψης, ίσως και μιαν αισθητική, αποτέλεσαν την αφορμή για τη συγγραφή των αυτοσχεδιαστικών κειμένων της παρούσας έκδοσης. Τελικός προορισμός του ταξιδιού και ταπεινή φιλοδοξία του γράφοντος, να δοθεί άδεια εισόδου στα κείμενα αυτά, ώστε να εμπλουτίσουν το εσωτερικό τοπίο του αναγνώστη».


ΜΑΡΙΟΣ Μ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ο Μάριος Μ. Μιχαηλίδης γεννήθηκε τον Μάιο του 1968 στη Λεµεσό της Κύπρου. Από το 1978 ζει, σπούδασε και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι φιλόλογος και υπηρετεί στη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση. Κατά καιρούς αρθρογραφεί σε περιοδικά. Έχει εκδώσει τα βιβλία Άστεγα κείµενα (2006), Πτήσεις επί χάρτου (2017), Ο πατέρας µου (2021). Είναι έγγαµος και πατέρας δύο παιδιών.


Κείμενα: Μάριος Μ. Μιχαηλίδης
Σχήμα: 14×21
Σελίδες: 136
Κ.Β.: 2765
ISBN: 978-618-5404-44-4

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!