Αναζητώντας τον αρχαιότερο υπολογιστή της ανθρωπότητας

Μια συναρπαστική ιστορία μέσα από την οποία οι ήρωες, αλλά και οι  αναγνώστες γνωρίζουν τον πρώτο υπολογιστή όλων των εποχών: τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Οι Εκδόσεις Θύρα  με χαρά ανακοινώνουν την κυκλοφορία του βιβλίου Αναζητώντας τον αρχαιότερο υπολογιστή της ανθρωπότητας του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Παύλου Πουλογιαννόπουλου. Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία μέσα από την οποία οι ήρωες, αλλά και οι  αναγνώστες γνωρίζουν τον πρώτο υπολογιστή όλων των εποχών: τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Μια παρέα παιδιών και ένας καθηγητής πηγαίνουν επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Εκεί καταλήγουν να αναζητούν ένα κρυμμένο ομοίωμα του περίφημου μηχανισμού. Όμως αυτό αποδεικνύεται πως δεν είναι κάτι απλό: δύσκολοι γρίφοι πρέπει να λυθούν και απαιτητικές δοκιμασίες να ξεπεραστούν. Θα τα καταφέρει τελικά η ομάδα;
Ο συγγραφέας με αριστοτεχνικό τρόπο μέσα από την όμορφη ιστορία αποκαλύπτει όλα τα μυστικά που αφορούν την δομή και την λειτουργία του πρώτου υπολογιστή της ανθρωπότητας, που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους!


Προμηθευτείτε το βιβλίο από το eshop www.stamoulis.gr  και κερδίστε 10% έκπτωση.


Το βιβλίο περιέχει επιπλέον παράρτημα με τις συνεντεύξεις των καθηγητών Ξενοφώντα Μουσά (καθηγητή Φυσικής Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών – μελετητή του Μηχανισμού των Αντικυθήρων) και Διονυσίου Κριάρη (μαθηματικού – μελετητή αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας), ώστε οι μικροί αναγνώστες, αλλά και οι εκπαιδευτικοί να έχουν μια πλήρη εικόνα και έναν ολοκληρωμένο οδηγό για την επιστημονική αξία του αρχαιότερου υπολογιστή. 

Η έκδοση  διανθίζεται με φωτογραφίες από το αρχαιολογικό εύρημα, ενώ η εικονογράφηση που έκανε η Αλκμήνη Νεστορίδου θα ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες. Πρόκειται για μια εξαιρετικά καλαίσθητη έκδοση με υλικά φιλικά στον άνθρωπο και το περιβάλλον, που επιμελήθηκε η Σταυρούλα Σταμάτη και της οποίας την σελιδοποίηση και το όμορφο εξώφυλλο δημιούργησε η Ευγενία Δρούγα.

Από το οπισθόφυλλο:
«Παρόλο που ο χρόνος και τα στοιχεία της φύσης είχαν αφήσει έντονα σημάδια πάνω του, έδινε την εντύπωση ότι θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί. Τα γρανάζια του θα αρχίσουν και πάλι να γυρίζουν και να ηχούν για να μας θυμίζουν την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας».


K.B.: 2762
ISBN: 978-618-5404-46-8
Σχήμα: 20×25
Σελίδες: 56


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Συγγραφέας

Ο Παύλος Πουλογιαννόπουλος είναι πτυχιούχος του τµήµατος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών και κάτοχος µεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον τοµέα «Φυσική και Τεχνολογικές Εφαρµογές» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Ζει µόνιµα στην Αθήνα, όπου εργάζεται πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός σε σχολεία Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης. Έχει λάβει µέρος σε πολλά εκπαιδευτικά προγράµµατα που συνδυάζουν την επιστήµη µε την τέχνη.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται µε τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Ήδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θύρα το βιβλίο του µε τίτλο Το χάρτινο καραβάκι του Λευτέρη.


ΑΛΚΜΗΝΗ ΝΕΣΤΟΡΙΔΟΥ

Εικονογράφος

Η Αλκµήνη γεννήθηκε σε ένα σπίτι γεµάτο καλλιτέχνες. Όταν ήταν τριών ετών, έκανε την πρώτη της αφηγηµατική εικονογράφηση στις δύο µεριές ενός χαρτιού. Στη µια µεριά ένα λουλούδι ανθισµένο κάτω από τον γαλάζιο ουρανό, στην πίσω το λουλούδι κάτω από τον έναστρο ουρανό κουλουριασµένο, να κοιµάται. Στην τσάντα της υπάρχουν πάντα ένα µπλοκάκι, ξυλοµπογιές και ένα σετ νεροµπογιές ταξιδιού. Σπούδασε Αρχιτεκτονική Τοπίου, Γραφιστική, Σχεδιασµό κοσµηµάτων και Καινοτοµία στον Σχεδιασµό. Τελικά την κέρδισε η Εικονογράφηση και η Γραφιστική. Αγαπάει το άπλετο φως, τα φυτά και τα λουλούδια και, όταν θέλει να εξηγήσει κάτι, µπορεί πάντα να σου το ζωγραφίσει. Έχει ζήσει σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες και μιλάει τέσσερεις γλώσσες, η αγαπηµένη της είναι όµως η γλώσσα των χρωµάτων! Το όνειρό της είναι να φτιάχνει εικόνες και ιστορίες για παιδικά βιβλία µέχρι να γίνει γιαγιά και να διαβάζει τα βιβλία στα εγγονάκια της.

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!