Συρία. Το ημερολόγιο ενός αποχωρισμού

Μετά την εξάντληση της πρώτης έκδοσης από τις Eκδόσεις Θύρα το βιβλίο του Στέφανου Γανωτή Συρία, το ημερολόγιο ενός αποχωρισμού επανακυκλοφορεί εμπλουτισμένο με ένα συγκινητικό ηχητικό δίσκο με αφήγηση της ιστορίας και μουσική.

Β’ Έκδοση με CD

Μετά την εξάντληση της πρώτης έκδοσης από τις Eκδόσεις Θύρα το βιβλίο του Στέφανου Γανωτή Συρία, το ημερολόγιο ενός αποχωρισμού επανακυκλοφορεί εμπλουτισμένο με ένα συγκινητικό ηχητικό δίσκο με αφήγηση της ιστορίας και μουσική.

Η επανέκδοση του βιβλίου συμπίπτει με μια χρονική στιγμή όπου η ματιά όλων μας είναι στραμμένη στην περιοχή αυτή μετά τους τελευταίους καταστροφικούς σεισμούς. Για τον λόγο αυτό, οι εκδόσεις Θύρα θα προσφέρουν ένα μέρος των εσόδων του βιβλίου στην βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους της Συρίας.

Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Στέφανου Γανωτή είναι μια περιήγηση στον υπέροχο κόσμο της Συρίας, που αγαπήθηκε, δοκιμάστηκε, πόνεσε και χάθηκε. Όχι όμως για πάντα…

Προμηθευτείτε το βιβλίο από το eshop www.stamoulis.gr  και κερδίστε 10% έκπτωση

Η  μικρή ηρωίδα του βιβλίου ζει στο κοσμοπολίτικο Χαλέπι. Ταξιδεύει απ’ άκρη σ’ άκρη στη Συρία και εντυπωσιάζεται από την ιστορία και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του τόπου της. Θέλει όταν μεγαλώσει να γίνει αρχαιολόγος και να ταξιδέψει κάποτε στην  Ελλάδα για να σπουδάσει και να γνωρίσει καλύτερα όλα αυτά που την συναρπάζουν. Ο πόλεμος αλλάζει δραματικά τη ζωή της και όλα όσα την συνιστούν.

Το μυθιστόρημα του Στέφανου Γανωτή, το οποίο σχεδίασε η Πένυ Μαριολοπούλου, βγαλμένο μέσα από δεκάδες συνεντεύξεις με Σύρους, Άραβες και Κούρδους, αλλά και Ρωμιούς, Ποντίους και Μικρασιάτες πρόσφυγες, που του εμπιστεύτηκαν μνήμες, βιώματα και εμπειρίες τους, θα συγκινήσει και θα ξυπνήσει μνήμες και συναισθήματα.

Θερμές ευχαριστίες στον  Ανδρέα Σμαραγδή και τον Τρύφωνα Τσάτσαρο, καθώς και στους Rüzgar Hasare, Στεφανία Χλουβεράκη, Μάριο  Λώλο, Βασίλη Μαθιουδάκη και Στέφανο Γανωτή, για την παραχώρηση άδειας χρήσης του φωτογραφικού υλικού, που περιέχεται στο πλούσιο παράρτημα του βιβλίου.

Στην παραγωγή του audiobook που περιέχεται στο βιβλίο συμμετείχαν οι: Φωτεινή Τζιλίνη, Θανάσης Σκρουμπέλος, Κατερίνα Μιλιδάκη, Μαργαρίτα Μακαρούνη,  Ιωάννα Κωστούλα, Κωνσταντίνος Kοντάκης, Κωνσταντίνα Σαρκίρη, Ειρήνη Διαμαντέα και Αργυρώ Γανωτή, με την συνοδεία από ποντιακή λύρα που έπαιξε ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Η ηχοληψία έγινε από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο και το Sweet Spot Productions Studio.


Έγραψαν για το βιβλίο:

«Αισθαντικό, ευαίσθητο, δομημένο με ευφυή και πειστικό τρόπο, δροσερό αλλά ταυτόχρονα βουβά σπαρακτικό, διακριτικά διδακτικό, το βιβλίο προβληματίζει γόνιμα στα μεγάλα και στα μικρά της ανθρώπινης ζωής.Της ζωής του καθενός μας. Της τόσο πολύτιμης, της τόσο όμορφης, της τόσο εύθραυστης, της τόσο ευμετάβλητης.»
Μαρία Δ. Ευθυμίου
Aν. καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ

«Γλαφυρή αφήγηση, συνδυασμένη με στέρεη, πολύπλευρη γνώση του χώρου και εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό. Συνδυασμένα τα τρία, μας χαρίζουν ανάγνωσμα που συμπαρασύρει ακαταμάχητα και καλεί, αγαπητικά, ν᾽ ανοίξεις μάτια και καρδιά σε έναν ευγενή και μαρτυρικό κόσμο δίπλα μας.»
Δημήτριος Δ. Τριανταφυλλόπουλος
Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου

«Ο Στέφανος Γανωτής περιγράφει με το δικό του ιδιαίτερο λογοτεχνικό ύφος τη σύγχρονη εποχή μέσα από το προσφυγικό δράμα. Δεν του ξεφεύγουν λεπτές ιστορικές αποχρώσεις, όπως είναι αυτή της καταφυγής στη Συρία χιλιάδων Ελλήνων —κυρίως από τον Πόντο αλλά και από άλλες περιοχές της Μικράς Ασίας— τις οποίες ενσωματώνει στο πολύ ενδιαφέρον κείμενό του.»
Βλάσης Αγτζίδης, 
Ιστορικός

«Στο βιβλίο του αυτό ο Στέφανος Γανωτής προσεγγίζει με πολύ καλή γνώση και σεβασμό την ιστορία και τον πολιτισμό των Κούρδων της Συρίας.»
Yusuf Ozdemir, 
Κούρδος δημοσιογράφος- συγγραφέας


Κ.Β.: 2718
ISBN: 978-618-5404-47-5
Σχήμα: 16×23
Σελίδες: 160

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!