Το τελευταίο σκαλοπάτι πριν τον Παράδεισο. Αληθινή ιστορία

Οι Εκδόσεις Θύρα παρουσιάζουν την κυκλοφορία στα ελληνικά του βιβλίου της Μιοάρα Γκριγκόρε «Το τελευταίο σκαλοπάτι πριν τον Παράδεισο». Πρόκειται για την αυτοβιογραφία μιας πολύτεκνης μητέρας πέντε παιδιών από τη Ρουμανία, που μοιράζεται με εμάς την τελευταία περίοδο της ζωής της.

Οι Εκδόσεις Θύρα   παρουσιάζουν την κυκλοφορία στα ελληνικά του  βιβλίου της Μιοάρα Γκριγκόρε «Το τελευταίο σκαλοπάτι πριν τον Παράδεισο». Πρόκειται για την αυτοβιογραφία μιας πολύτεκνης μητέρας πέντε παιδιών από τη Ρουμανία, που μοιράζεται με εμάς την τελευταία περίοδο της ζωής της.

Η  απόδοση του βιβλίου  στα ελληνικά από την Πολυξένη Τσαλίκη έχει γίνει με ιδιαίτερο σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο, ενώ την εκδοτική μέριμνα είχε ο π. Ηλίας Διακουμάκος.

Πώς νιώθει μία σύζυγος και μητέρα, όταν ξαφνικά διαγιγνώσκεται με καρκίνο; Ποιες σταθερές του βίου της διαταράσσονται; Η επιθυμία και μόνο για ζωή είναι ικανή να την κρατήσει ζωντανή; Τελικά, η ασθένεια μπορεί να υπερνικήσει την αγάπη μίας μάνας για τα παιδιά της;

Παρά το γεγονός  ότι το βιβλίο γράφτηκε με αφορμή τον καρκίνο, η θεματολογία του ξεπερνάει το ζήτημα της ασθένειας και έχει βαθύτερες θεολογικές, κοινωνικές και ψυχολογικές προεκτάσεις.

Μέσα από τις σελίδες του ξεπροβάλλει ο Άνθρωπος καθώς διανύει μια πορεία προς τον Θεό, αλλά και στο δρόμο συναντάει τους άλλους Ανθρώπους. Είναι ένα ανάγνωσμα καλογραμμένο και  θεραπευτικό για το ζευγάρι, για την οικογένεια, για την κοινότητα, για μια χώρα, για τον κόσμο όλο.

Προμηθευτείτε το βιβλίο από το eshop www.stamoulis.gr  και κερδίστε 10% έκπτωση.

Η συγγραφέας με τον σύζυγό της

Η Μιοάρα παίζει σε έναν αγώνα επιβίωσης και συνάμα μεταμόρφωσης με δυνάμεις που ξεπερνούν την φαντασία μας.

Είναι η ιστορία μιας απλής καθημερινής οικογένειας που καλείται να περπατήσει πάνω στην θάλασσα –  και το κάνει. 

Η ηρωίδα και πονάει και κλαίει και βασανίζεται αλλά δεν παραιτείται! Όπως λέει ο σύζυγός της, η Μιοάρα νίκησε τον θάνατο. 
Υπό αυτή την έννοια το βιβλίο περιέχει και μια πολύτιμη διάσταση για την απώλεια, που μπορεί να βοηθήσει καθέναν που την βιώνει.

Εκτός από το θέμα του καρκίνου και την μάχη της συγγραφέως το βιβλίο αναφέρεται και σε μια ακόμα σειρά θεμάτων που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. 

Η συγγραφέας με την οικογένειά της

Το βιβλίο είναι μια μεγάλη και αληθινή ερωτική ιστορία. Η ιστορία αυτή είναι τόσο δυνατή που  θα έπρεπε να την διαβάζουν όλα τα ζευγάρια πριν παντρευτούν. Είναι πολύ όμορφο το ρομαντικό πλησίασμα των δύο νέων, η επιμονή με την οποία ο Βιορέλ διεκδίκησε και τελικά κέρδισε την Μιοάρα, ο πανικός της μπροστά στον γάμο. Μια ρομαντική ατμόσφαιρα ανακατεμένη με χιούμορ, που κάνει την ιστορία να διαβάζεται με ενδιαφέρον. 

Ακόμη μέσα στις σελίδες του βιβλίου διαβάζουμε την καταπληκτική ιστορία μητρότητας και πατρότητας της Μιοάρα και του συζύγου της, καθώς ξεπροβάλλει μια οικογένεια με 5 παιδάκια, όπου τα μεγαλύτερα αναγκάζονται να ωριμάσουν απότομα. Ανάμεσα στα παιδιά είναι και ένα με σύνδρομο Down.  

Ακόμα είναι μια πολύ δυνατή βιωμένη ιστορία αποδοχής της μητρότητας, καθώς η Μιοάρα σε 7 χρόνια γέννησε και θήλασε 5 παιδιά. 

Σε μια εποχή που κυριαρχεί ο μηδενισμός, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια όαση μηνυμάτων και υγιών προτύπων για κάθε αναγνώστη.


Κ.Β.: 2753
Σχήμα: 14X21
ISBN: 978-618-5404-37-6
Σελίδες: 296

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!