Οι τρεις στοματοφύλακες

Οι τρεις Στοματοφύλακες

Μια πρωτότυπη και διασκεδαστική ιστορία, με πολλή δράση και «φιλοξενούμενους» ήρωες από γνωστά παραμύθια, που μιλά με τρόπο παιχνιδιάρικο, σύγχρονο και φρέσκο στα παιδιά για την ανάγκη να φροντίζουν την υγιεινή των δοντιών τους. Ταυτόχρονα βοηθά τα παιδιά  να ξεπεράσουν τον φόβο που μπορεί να έχουν για τον οδοντίατρο.

Βιβλίο με δώρο Audiobook, Θεατρική διασκευή, Εργαστήριο δεξιοτήτων και Αφίσα

Οι εκδόσεις ΘΥΡΑ με χαρά ανακοινώνουν κυκλοφορία του βιβλίου ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ, που υπογράφει η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Κρυσταλλένια Βιγγοπούλου και έχει εικονογραφήσει η Αγγελική Δελεχά. Οι τρεις στοματοφύλακες είναι μια πρωτότυπη ιστορία που μαθαίνει στα παιδιά την στοματική υγιεινή και τον σημαντικό ρόλο του οδοντιάτρου στην καθημερινότητά τους. Το βιβλίο περιέχει audiobook σε ψηφιακό δίσκο με την αφήγηση του γνωστού YouTuber Neverlander, μια πανέμορφη αφίσα και πλούσιο υλικό για τα εργαστήρια δεξιοτήτων των σχολείων. Ένα υπέροχο βιβλίο που μπορεί να αξιοποιηθεί από γονείς, δασκάλους, αλλά και οδοντιάτρους

Ο Λουκάς είναι ένα γενναίο αγόρι που ονειρεύεται να γίνει Σωματοφύλακας, όπως οι ήρωες από το αγαπημένο του βιβλίο.  Είναι στ’ αλήθεια πολύ γενναίος και σχεδόν τίποτα δεν τον τρομάζει! 

Εκτός από έναν, που τον φοβίζει πραγματικά: τον οδοντίατρο! Όμως ο Λουκάς αυτό δεν το έχει ομολογήσει σε κανέναν. Ούτε στη Μαριλένα, την αδελφή του, ούτε στον φίλο του, τον Χρήστο. Πιστεύει ότι δεν θα χρειαζόταν ποτέ να συναντηθούν από κοντά για να αναμετρηθεί μαζί του. Αλλά όταν ένα σοκολατάκι φέρνει τα πάνω κάτω, πρέπει να ετοιμαστεί. Η περιπέτεια τον καλεί κι αυτός είναι… έτοιμος για δράση!

Μια πρωτότυπη και διασκεδαστική ιστορία, με πολλή δράση και «φιλοξενούμενους» ήρωες από γνωστά παραμύθια, που μιλά με τρόπο παιχνιδιάρικο, σύγχρονο και φρέσκο στα παιδιά για την ανάγκη να φροντίζουν την υγιεινή των δοντιών τους. Ταυτόχρονα βοηθά τα παιδιά  να ξεπεράσουν τον φόβο που μπορεί να έχουν για τον οδοντίατρο.

Το βιβλίο περιέχει και audiobook με την αφήγηση του παραμυθιού από τον γνωστό YouTuber           Neverlander (Γιώργο Σκιαδά), ο οποίος με τον δικό του μοναδικό τρόπο ζωντανεύει το παραμύθι και τους ήρωές του. Με τον τρόπο αυτό το βιβλίο γίνεται μια αγαπημένη συντροφιά για μικρούς και μεγάλους σε κάθε ώρα της μέρας, αλλά και σε κάθε μέρος μέσα και έξω από το σπίτι.

Η πλούσια εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά θα ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες με τα ζωντανά χρώματα και τις πανέμορφες παραστάσεις.

Επιπλέον το βιβλίο μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων από τους εκπαιδευτικούς, καθώς περιλαμβάνει πλήρες υλικό δραστηριοτήτων.


.

Συγγραφέας: Κρυσταλλένια Βιγγοπούλου
Εικονογράφηση: Αγγελική Δελεχά
Αφήγηση: Neverlander (Γιώργος Σκιαδάς)
Επιμέλεια κειμένου: Δήμητρα Σταύρου

Κ.Β.: 2757
ISBN: 9786185404451
Σχήμα: 21×29
Σελίδες: 76


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΚΡΥΣΤΑΛΛΕΝΙΑ ΒΙΓΓΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια στην όμορφη Χαλκιδική, πλάι στη θάλασσα. Άλλοτε γαλήνια και άλλοτε φουρτουνιασμένη, πάντα είχε τον τρόπο να με ηρεμεί και να με ταξιδεύει σε τόπους παραμυθένιους.

Το 2015 συμμετείχα στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, που διοργάνωσε η Εκκλησία της Ελλάδος με θέμα τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Είχα τότε τη χαρά και την τιμή να λάβω από την Ιερά Σύνοδο το δεύτερο βραβείο για το ποίημά μου «Ικεσία».

Τώρα ζω στη Θεσσαλονίκη, όπου ασχολούμαι με τις δύο μεγάλες μου αγάπες: την οδοντιατρική και τη λογοτεχνία. Έτσι προέκυψε και το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Η επιθυμία μου να μιλήσω με απλά λόγια στα παιδιά για θέματα, που ακόμα και τους μεγάλους φοβίζουν, σε συνδυασμό με το μεράκι μου να σκαρώνω ιστορίες, γέννησαν τους Τρεις Στοματοφύλακες.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΕΛΕΧΑ

Η Αγγελική Δελεχά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983.

Η αγάπη της για την τέχνη γεννήθηκε παρατηρώ­ντας από μικρό κοριτσάκι με θαυμασμό τη μητέρα της να ζωγραφίζει τους πίνακες της. Είναι πτυχιούχος Γραφιστικής της Σχολής Βακαλό, έχοντας εικονογραφήσει μέχρι σήμερα πάνω από 80 βιβλία για παιδιά.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Της αρέσει να πειραματίζεται με διάφορα στυλ και μεικτές τεχνικές ανάλογα με το ύφος του κάθε βιβλίου χρησιμοποιώντας είτε τον υπολογιστή είτε τα πινέλα της.

Έχει συμμετάσχει σε βιβλιοπαρουσιάσεις για παιδιά και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις κόμικ.

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!