Οι Ασθένειες του Μελισσιού | Πρόληψη & Διάγνωση – Φυσικοί εχθροί – Αντιμετώπιση

Οι Εκδόσεις Σταμούλη ανακοινώνουν την κυκλοφορία του νέου μελισσοκομικού βιβλίου του Δημήτρη Καρακούση «Ασθένειες του μελισσιού. Πρόληψη & Διάγνωση – Φυσικοί εχθροί – Αντιμετώπιση».

Ένα ακόμα πολύτιμο εγχειρίδιο για τον επαγγελματία, αλλά και τον ερασιτέχνη μελισσοκόμο.

Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια καταγραφή των ασθενειών που μπορεί να τις προσβάλουν αλλά και των φυσικών εχθρών που έχουν να αντιμετωπίσουν. Γίνεται λεπτομερής περιγραφή της κάθε ασθένειας –χαρακτηριστικά, συμπτώματα, διάδοση– και δίνονται συμβουλές που αφορούν την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπισή τους.

Μπαίνουν κάτω από το «μικροσκόπιο» και αναλύονται διάφορες περιπτώσεις ασθενειών, όπως των πρωτόζωων (νοζεμίαση, πρωτόζωα Nosema apis και Nosema ceranae), των παρασιτικών ασθενειών (βαρροάτωση, τραχειακή ακαρίαση), των ιογενών ασθενειών (ιός της οξείας παράλυσης του Ισραήλ, ιός των παραμορφωμένων φτερών, ιός της μέλισσας του Κασμίρ, νηματοειδής ιός, ιός των μελανόμορφων βασιλικών κελιών, σακόμορφη σηψιγονία), των μυκητιακών ασθενειών (ασκοσφαίρωση, ασπεργίλωση, αμοιβάδωση), των μικροβιακών βακτηριακών ασθενειών (αμερικανική και ευρωπαϊκή σηψιγονία), της νόσου του Μάη και της δυσεντερίας των μελισσών. Στην κατανόησή τους βοηθά η πληθώρα φωτογραφιών και σκίτσων που περιέχονται στο βιβλίο.

Επιπλέον, όπως είπαμε, γίνεται αναλυτική καταγραφή των φυσικών εχθρών της μέλισσας και δίνονται λύσεις για να βοηθήσουμε τα μελίσσια μας να απαλλαγούν από αυτούς, ενώ συνάμα αναπτύσσονται και άλλα θέματα, όπως αυτά που αφορούν τη βιολογική μελισσοκομία και τις δηλητηριάσεις των μελισσιών.


Τίτλος: Οι Ασθένειες του Μελισσιού | Πρόληψη & Διάγνωση – Φυσικοί εχθροί – Αντιμετώπιση
Συγγραφείς: Δημήτρης Καρακούσης, Κρικώνης Γεώργιος
ΚΒ: 2702
ISBN: 978-960-618-085-9
Σελίδες: 224
Σχήμα: 17×24


Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Καρακούσης γεννήθηκε το 1971 στη Λαμία. Σπούδασε Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και έκανε μεταπτυχιακό στα Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα. Εργάζεται στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.
Η μελισσοκομία είναι μια από τις αγαπημένες του ασχολίες. Διατηρεί αποικίες μελισσιών και παράγει προϊόντα της μέλισσας. Αυτή η μεγάλη του αγάπη για τη μελισσοκομία και η εμπειρία του ως μελισσοκόμου τον οδήγησαν να γράψει άλλα πέντε βιβλία για τη μελισσοκομία, τα οποία εκδόθηκαν από τις εκδόσεις Σταμούλη: Εμπειρίες ενός μελισσοκόμου (2013), Τροφή & Στέγη για τα μελίσσια μου (2014), Βασιλοτροφία & Παραγωγή βασιλικού πολτού (2015), Κηροτεχνίες: Φτιάχνω κηραλοιφές, κεριά, σαπούνια με φυσικό κερί μέλισσας (2016), Μελισσοκατασκευές & συντήρηση μελισσοκομικού εξοπλισμού (2017). Το 2013 εκδόθηκαν τα διηγήματά του με τον τίτλο Μελιπεριπέτειες ενός μελισσοκόμου από τις εκδόσεις Ακακία.
Εκτός από τα παραπάνω συνέγραψε το παιδικό βιβλίο Ο Πέτρος, η Κατερίνα και η μελισσοπαρέα τους, εκδόσεις Μ. Σιδέρη (2014). Τέλος, από τις εκδόσεις Θύρα κυκλοφορεί το βιβλίο του Μπαμπάδες του Σαββατοκύριακου (2020) και από τις εκδόσεις Σταμούλη τα ιστορικά μυθιστορήματά του Για μια ανάσα ελεύθερη (2021) και Η καρδιά και τα όπλα (2022).

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!