Του χρόνου το ρολόι

Οι εκδόσεις ΘΥΡΑ με χαρά ανακοινώνουν κυκλοφορία του βιβλίου Του χρόνου το ρολόι, που έγραψε η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ελένη Ηλιάδου και εικονογράφησε η Αγγελική Δελεχά.

Οι εκδόσεις ΘΥΡΑ με χαρά ανακοινώνουν κυκλοφορία του βιβλίου Του χρόνου το ρολόι, που έγραψε η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ελένη Ηλιάδου και εικονογράφησε η Αγγελική Δελεχά.

Μια χαριτωμένη ιστορία, γραμμένη σε έμμετρο λόγο, που μιλά στα μικρότερα παιδιά για την αξία του χρόνου, την σημασία της αλλαγής των εποχών και την σοφία με την οποία είναι δημιουργημένο το κάθετί μέσα στη φύση και τον χρόνο.

Περιέχει και χρωμοσελίδες.

Δυο σκανταλιάρικα παιδάκια αποφασίζουν να κλέψουν το κλειδί από το ρολόι του γερο-Χρόνου, για να μείνει πάντα καλοκαίρι και να απολαμβάνουν διαρκώς το παιχνίδι και την ξεγνοιασιά.
Μα τι θα γίνει με την φυλλοβόλα μουριά; Τι θα κάνει ο δάσκαλος, που περιμένει να ξεκινήσει τα μαθήματα; Και τι θα γίνει ο μικρός σκαντζόχοιρος, που περιμένει να χειμωνιάσει;

Το πιο τρανό ρολόγι μας ο Χρόνος το φυλούσε,
πολύτιμο, σαν θησαυρό του κόσμου μας κρατούσε.
Το γυάλιζε, το κούρδιζε μ’ ένα χρυσό κλειδάκι,
το φρόντιζε, το κοίταζε, αυτό ’χε για μεράκι.


Τίτλος: Του χρόνου το ρολόι
Κείμενα: Ελένη Ηλιάδου-Πολυκαρπίδη
Εικονογράφηση: Αγγελική Δελεχά
Κ.Β.: 2777
ISBN: 978-618-5404-53-6
Σχήμα: 21×29
Σελίδες: 40


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΕΛΕΝΗ ΗΛΙΑΔΟΥ-ΠΟΛΥΚΑΡΠΙΔΗ
Κατάγομαι από το Κιλκίς και είμαι η δεύτερη από έξι αδέρφια. Εκεί τελείωσα το σχολείο σπουδάζοντας παράλληλα μουσική στο Πολυάνειο Ωδείο του Κιλκίς. Διακρίθηκα σε μαθητικούς διαγωνισμούς στην κιθάρα. Φοίτησα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα συνέχισα τα Ανώτερα Θεωρητικά της μουσικής και πήρα το Πτυχίο της Αντίστιξης από το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχα σε πολλές εκδηλώσεις μουσικής, χορού και θεάτρου στη μαθητική και φοιτητική μου ζωή.
Από μικρή ασχολούμαι με τη συγγραφή, δημιουργώντας τις δικές μου ιστορίες και παραμύθια, ενώ έχω συμμετάσχει σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Το κείμενο του πρώτου μου βιβλίου Ποτέ μην τα παρατάς! απέσπασε το τρίτο Βραβείο στον Ε΄ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας» με θέμα «Το Σχολείο». Στη συνέχεια κυκλοφόρησε το Αγαπάω και τον φόβο μου νικάω! και πάλι από τις εκδόσεις Θύρα.
Εργάζομαι στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως εκπαιδευτικός, ζω στη Χαλκίδα με την οικογένειά μου και είμαι μαμά τριών παιδιών.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΕΛΕΧΑ
Η Αγγελική Δελεχά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Η αγάπη της για την τέχνη γεννήθηκε παρατηρώντας από μικρό κοριτσάκι με θαυμασμό τη μητέρα της να ζωγραφίζει τους πίνακές της.
Είναι πτυχιούχος Γραφιστικής της Σχολής Βακαλό, έχοντας εικονογραφήσει μέχρι σήμερα πάνω από 120 βιβλία για παιδιά.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Της αρέσει να πειραματίζεται με διάφορα στυλ και μεικτές τεχνικές ανάλογα με το ύφος του κάθε βιβλίου χρησιμοποιώντας είτε τον υπολογιστή είτε τα πινέλα της. Έχει συμμετάσχει σε βιβλιοπαρουσιάσεις για παιδιά και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις κόμικ.

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!