Ιλιάδα και Οδύσσεια - Ζωγραφίζω και γνωρίζω τους ήρωες και τις ηρωίδες

ΙΛΙΑΔΑ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

«Καλώς ορίσατε, παιδιά μου! Είμαι ο παππούς Όμηρος και μαζί θα κάνουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο. Όχι δεν έχω φτιάξει μια μηχανή του χρόνου με γρανάζια, βίδες, μοχλούς και άξονες, αλλά με στίχους, μέτρα, ομοιοκαταληξίες, όμορφες λέξεις και νοήματα!».

Με μεγάλη χαρά οι Eκδόσεις Σταμούλη παραδίδουν στα παιδιά μας ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο. Η έμπειρη παιδαγωγός αλλά και συγγραφέας Κωνσταντίνα Ζηκούλη – Τακοπούλου θέλησε να προσφέρει στα παιδιά μια διαφορετική προσέγγιση των δύο μεγάλων επών μας.

Δεν στέκεται στις ανθρώπινες αδυναμίες, στα λάθη  και στα πάθη των ηρώων, αλλά σε ό,τι όμορφο και αληθινό έχουν να διδάξουν στα παιδιά μας και να αποτελέσει ένα πρότυπο για τη δική τους ζωή.

Το βιβλίο ξεκινάει με μια γνωριμία με τον παππού μας τον Όμηρο και τα δύο του παιδιά: Την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Ένας ένας οι ήρωες έρχονται στο προσκήνιο. Μαθαίνουμε την ιστορία τους, τις Αρετές τους και άλλες όμορφες λεπτομέρειες από τη ζωή τους.

Τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν τις υπέροχες εικόνες των ηρώων που δημιούργησαν η εικαστικός και σκηνογράφος Καλλιόπη Οικονομάκου με την συνεργασία της εικονογράφου Αγγελικής Δελεχά. Το αποτέλεσμα είναι σύγχρονο και θα αγγίξει μικρούς και μεγάλους. Θυμίζει παράλληλα μια κινηματογραφική προσέγγιση με πλούσιο σκηνικό διάκοσμο και εκτυφλωτικά κοστούμια.

Μπορούν τέλος οι μικροί μας αναγνώστες κι αναγνώστριες να χρωματίσουν τους ήρωες και να ταξιδέψουν μαζί τους στην εποχή τους. 

Η έκδοση έχει ήδη ταξιδέψει ως την Αμερική και γνωστός εκδοτικός οίκος ανέλαβε την μετάφρασή της και την κυκλοφορία της στα αγγλικά για τα παιδιά των ελλήνων της διασποράς αλλά και όλα τα παιδιά.

Κείμενα: Κωνσταντίνα Ζηκούλη-Τακοπούλου
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Καλλιόπη
Οικονομάκου, με τη συνεργασία της Αγγελικής
Δελεχά
ISBN: 978-960-618-088-0
ΚΒ: 2780
Σχήμα: 21×29
Σελίδες: 96

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!