Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέφανου Π. Τανιμανίδη «Παναγία Σουμελά, η διαδρομή της εικόνας και η ιστορία της Μονής στον Πόντο και στο Βέρμιο»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέφανου Π. Τανιμανίδη «Παναγία Σουμελά, η διαδρομή της εικόνας και η ιστορία της Μονής στον Πόντο και στο Βέρμιο», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σταμούλη.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέφανου Π. Τανιμανίδη «Παναγία Σουμελά, η διαδρομή της εικόνας και η ιστορία της Μονής στον Πόντο και στο Βέρμιο», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σταμούλη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον ΟΠΑΝΔΑ στον φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης). Για το βιβλίο μίλησαν η κ. Αρχοντία Παπαδοπούλου, Ιστορικός, Φιλόλογος και Πρόεδρος της Ένωσης Μαγνησίας – Μικράς Ασίας, καθώς και ο κ. Ηλίας  Πετρόπουλος, Καθηγητής και Προέδρος του τμήματος Παρευξεινείων Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου. Το βιβλίο προλόγισε και ο παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης. Παρών ήταν και ο εκδότης Φώτιος Σταμούλης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των φορέων του ποντιακού Ελληνισμού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και πλήθος κόσμου. Η κ. Μήδεια Χουρσουλίδου τραγούδησε ποντιακά τραγούδια, ενώ το χορευτικό συγκρότημα της «Ένωσης Ποντίων Νίκαιας- Κορυδαλλού» έκλεισε την βιβλιοπαρουσίαση με ποντιακούς χορούς, υπό τους ήχους της λύρας και του νταουλιού, που έπαιξαν ο Παναγιώτης Κανονίδης και ο Παύλος Σταματίδης.

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!