Καλλιτεχνικός διαγωνισμός για παιδιά με θέμα: Η Κυρά-Σαρακοστή / για παιδιά των σχολείων της Καρπάθου και της Κάσου

H Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου, η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου και το 1/Θ Δημοτικό Σχολείο Πυλών Καρπάθου, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων ιερατικής διακονίας και προσφοράς του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβροσίου, διοργανώνουν καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα:

Η κυρα Σαρακοστή

Για να μετράνε παλιά τις μέρες της Σαρακοστής ζωγράφιζαν την κυρα- Σαρακοστή. Δεν της έβαζαν στόμα, γιατί νήστευε. Τα χέρια της ήταν σταυρωμένα από τις πολλές προσευχές. Είχε 7 πόδια, ένα για κάθε εβδομάδα της Σαρακοστής.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου των Σχολείων της Καρπάθου και της Κάσου και θα διεξαχθεί σε τρεις κατηγορίες:

Α) Μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ τάξης Δημοτικού Σχολείου

Β) Μαθητές Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου

Γ) Μαθητές Α’ τάξης Γυμνασίου.

Οι συμμετοχές πρέπει να είναι ατομικές, σε μέγεθος Α4, σε οποιοδήποτε υλικό: ακουαρέλα, χαρτόνι, χαρτί κ.ά. Για την κατασκευή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε είδους υλικό (μολύβι, ξυλομπογιές, παστέλ, μελάνι, ζυμάρι, πηλός, γκλίτερ κ.λπ.). Θα γίνουν δεκτές και δημιουργίες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να αναγράφουν στην οπίσθια όψη των έργων τα ακόλουθα στοιχεία με κεφαλαία γράμματα: Ονοματεπώνυμο, Σχολείο και τάξη του μαθητή/μαθήτριας, διεύθυνση e-mail και τηλέφωνα επικοινωνίας.

Τα έργα θα αποσταλούν ταχυδρομικά ή θα παραδοθούν μέχρι την 10η Μαρτίου 2011 στο Δημοτικό Σχολείο Πυλών. Θα φιλοξενηθούν όλα στην ιστοσελίδα http://aggeorgebasson.blogspot.com/.

Τα έργα θα αξιολογηθούν από επιτροπή εκπαιδευτικών. Θα απονεμηθούν χρηματικά βραβεία και βιβλία [ανά ένα ποσό (250, 150, 100 €) και δύο βιβλία σε κάθε κατηγορία], καθώς και «δίπλωμα συμμετοχής» και σχετικό βιβλίο σε όλους τους συμμετέχοντες.

Τέλος, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπάθου κ.Αμβρόσιος θα απονείμει τα βραβεία και θα συζητήσει με τα παιδιά.

Για κάθε διευκρίνιση θα πρέπει να απευθύνονται στον π. Καλλίνικο Μαυρολέοντα, δάσκαλο, στο Δημοτικό Σχολείο Πυλών (τηλ. 22450 31486 ή 31300).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό ανατρέξτε στην ιστοσελίδα http://aggeorgebasson.blogspot.com/ και στο e-mail: fkallinikos@sch.gr.

ΠΗΓΗ: sundayschoolsartclass

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!