Μετρώ τα ζώα στο κτήμα του παππού

Το χαριτωμένο και τρυφερό βιβλίο Μετρώ τα ζώα στο κτήμα του παππού απευθύνεται σε παιδιά 4-7 ετών. Εντάσσεται στο  νέο κύκλο προπαιδευτικών βιβλίων των εκδόσεων ΘΥΡΑ που θα αγαπηθεί από τους γονείς, τους παιδαγωγούς και τους αγαπημένους λιλιπούτειους αναγνώστες μας.

Η συγγραφέας Κατερίνα Μουρίκη σημειώνει:

«Το βιβλίο Μετρώ τα ζώα στο κτήμα του παππού χρησιμοποιεί το φυσικό περιβάλλον για να παρουσιάσει στο παιδί της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας την έννοια των αριθμών και του συνόλου.»

 Ο Αριστοτέλης έλεγε: «Τρία πράγματα χρειάζονται για την εκπαίδευση: η φύση, η μάθηση και η άσκηση».  Είκοσι δύο αιώνες αργότερα ο Jean Piaget μιλώντας για την εμπειριστική πρόσκτηση γνώσης, θα μας πει ότι «η μάθηση είναι το αποτέλεσμα μιας ενεργής αλληλεπίδρασης ανάμεσα στο άτομο και το περιβάλλον του».

Η φύση είναι ένα ανεξάντλητο πεδίο προς παρατήρηση, έρευνα και διδασκαλία.

Ωστόσο πέρα από τον μαθησιακό στόχο του βιβλίου υπάρχει μία ζεστή όσο και μεστή πτυχή του. Τα ζώα δεν παρουσιάζονται ως απλά μαθηματικά σύνολα, αλλά ως στοιχεία του αγροκτήματος του παππού. Ο μικρός ήρωας επισκέπτεται το κτήμα του παππού, χαίρεται να παρατηρεί τα ζώα που ζουν εκεί.

Το στοιχείο της ανεμελιάς και της σκανταλιάς κυριαρχεί ανάμεσα στα ζώα ενώ ο παππούς υπάρχει -αν και εκτός σκηνής- για να εμφανιστεί στο τέλος δίνοντας το μήνυμα της αγάπης του παιδιού προς τη φύση, τη μάθηση και βεβαίως τη δασκάλα-παιδαγωγό του.

Το κείμενο είναι έμμετρο με στίχο απλό  αλλά με συνέπεια στο μέτρο και τους κανόνες της μετρικής, έτσι ώστε να αποστηθίζεται από το παιδί εύκολα, Μπορεί ακόμα να μελοποιηθεί στο σχολείο ή να «πατήσει» πάνω σε μουσική άλλου τραγουδιού όπως για παράδειγμα τη μουσική  από το «φεγγαράκι μου λαμπρό».

Πέρα από την εξοικείωση του παιδιού με τους αριθμούς δίνεται στον γονιό ή παιδαγωγό η ευκαιρία να μιλήσει στο παιδί για τα ζώα του αγροκτήματος, τις ιδιαιτερότητες και τις συνήθειες κάθε είδους αλλά και να παίξει με βάση τις προτεινόμενες δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου.

 

Γνωριμία με την συγγραφέα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΡΙΚΗ

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα αν και θα ήθελα να γεννηθώ σε κάποιο χωριό και να μην  μεγαλώσω ποτέ!

Σπούδασα Χημεία, στατιστική και οικονομία, αλλά εξακολουθώ να σπουδάζω διαβάζοντας το μεγάλο βιβλίο της φύσης!

Ζω σε ένα χωριό, έξω από το Λουτράκι.  Καλλιεργώ τον κήπο μου, γράφω τα βιβλία μου και φροντίζω τα αδέσποτα ζωάκια. Όμως οι πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου είναι όταν έρχονται κοντά μου τα δυο μου εγγονάκια – ο Ορέστης και η Φιλάνθη- και περνάμε ατέλειωτες ώρες στον κήπο μας».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Πωλήσεων των Εκδόσεων Σταμούλη, 210- 52 38 305, ή στείλτε email στο sales@stamoulis.gr.
Για ηλεκτρονικές παραγγελίες επισκευθείτε το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο: www.stamoulis.gr

 

 

 

Χρονολογία έκδοσης: Φεβρουάριος 2020
ISBN: 9786185404130
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 40
Κατηγορία: Παιδικό βιβλίο
Κωδικός βιβλίου: 2688
Ηλικία: 4-7
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!