Δύο κόσμοι διαφορετικοί, μια φιλία δυνατή

Ένα πρωτότυπο παραμύθι για την διαφορετικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη εμπνευσμένο από το έργο του π. Αντωνίου και της «Κιβωτού του Κόσμου».

Οι εκδόσεις ΘΥΡΑ παρουσιάζουν νέο βιβλίο του π. Αθανασίου Καρανταΐδη «Δύο κόσμοι διαφορετικοί, μια φιλία δυνατή», που έχει εικονογραφήσει πανέμορφα η Λένα Γεωργίου. Ένα πρωτότυπο παραμύθι για την διαφορετικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη εμπνευσμένο από το έργο του π. Αντωνίου και της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η Αλίκη, μια κόκκινωπή μικρή αλεπουδίτσα, μένει χωρίς ένα σπιτικό στο μεγάλο δάσος. Στο αγρόκτημα του κυρ – Αντώνη, που συνορεύει με το μεγάλο δάσος, ζουν ειρηνικά και με αγάπη όλα τα ζώα. Θα καταφέρει η Αλίκη, η μικρή αλεπουδίτσα, να ταιριάξει κι εκείνη; Πώς θα την δεχτούν ο μεγάλος σκύλος του αγροκτήματος, μα και οι κοτούλες στο κοτέτσι;

Ένα πρωτότυπο παραμύθι για παιδιά 4 έως 7 ετών εμπνευσμένο από τις αξίες της Κιβωτού του κόσμου, του π. Αντωνίου. Το κείμενο είναι καλογραμμένο και εύκολα κατανοητό από τα μικρά παιδιά, ενώ η ζωντανή εικονογράφηση της Λένας Γεωργίου θα τα συναρπάσει. Κυκλοφορεί σε πολύ προσεγμένη έκδοση, με υλικά φιλικά προς τα παιδιά και το περιβάλλον. Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από το έργο που επιτελείται στην «Κιβωτό του κόσμου» και φυσικά από τον π. Αντώνιο, την καλή του πρεσβυτέρα, τους εργαζομένους, τους εθελοντές, τους συνεργάτες και τα παιδιά της «Κιβωτού»! Το βιβλίο έχει ξεκάθαρα αλληγορικό χαρακτήρα: ό,τι γίνεται στο αγρόκτημα του κυρ-Αντώνη, γίνεται και στην «Κιβωτό» του παπα-Αντώνη!


Τα έσοδα του πατρός Αθανασίου Καρανταΐδη από το βιβλίο «Δύο κόσμοι διαφορετικοί, μια φιλία δυνατή» θα διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΝΤΑΪΔΗΣ

Ο πατήρ Αθανάσιος Καρανταΐδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Έχει αποφοιτήσει από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών και υπηρετεί ως εφημέριος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στην Τούμπα. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Ο θησαυρός της Σινώπης, Η Αγία Μαρίνα και ο Μανώλης, Χαμογέλα μου, Ο Οδυσσέας αγωνίζεται με τον ΠΑΟΚ και Ο παππούς πετεινός θυμάται.

ΛΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η Λένα Γεωργίου γεννήθηκε σε μια όμορφη γωνιά του πλανήτη μας. Μετά από μερικά χρόνια μετακόμισε στην Παραμυθοχώρα, όπου ζει μέχρι σήμερα, έχοντας συντροφιά τα πλάσματα των παραμυθιών που της έλεγε η γιαγιά της.

Η εργασία της είναι να φροντίζει τα ζώα και τα φυτά του δάσους της Παραμυθοχώρας, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της αναζητά τα βασιλόπουλα των ξεχασμένων παραμυθιών, για να μαθαίνει κάποιες από τις άγνωστες ιστορίες τους και να δανείζεται μερικά από τα χρώματα που κουβαλούν στις σκονισμένες στολές τους.

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!