Ο καλλιτέχνης του βυθού βρήκε τον δρόμο τ’ ουρανού

Πρόκειται για ένα παραμύθι με φόντο τα καταγάλανα νερά της Ελλάδας, που απευθύνεται σε μικρότερα παιδιά και μιλά για τον εκφοβισμό, αλλά και τα μαθαίνει μέσα από τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή για την δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του, την φιλία και την αγάπη.

Οι εκδόσεις ΘΥΡΑ με χαρά παρουσιάζουν την κυκλοφορία του βιβλίου «Ο καλλιτέχνης του βυθού, βρήκε τον δρόμο τ’ ουρανού» της πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέα Παναγιώτας Θωμασούλη, με την φωτεινή εικονογράφηση της Λένας Γεωργίου. Πρόκειται για ένα παραμύθι με φόντο τα καταγάλανα νερά της Ελλάδας, που απευθύνεται σε μικρότερα παιδιά και μιλά για τον εκφοβισμό, αλλά και τα μαθαίνει μέσα από τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή για την δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του, την φιλία και την αγάπη.

Ο Δάκης ένα μικρό γαλάζιο χταπόδι ζει ευτυχισμένο στον πανέμορφο βυθό των Χταποδονησιών. Αγαπά τα χρώματα και είναι καλλιτέχνης, μα είναι λίγο διαφορετικός από τους φίλους του, αφού έχει εννιά πόδια. Όταν εκείνοι τον διώχνουν, ο Δάκης ξεκινά το ταξίδι της ζωής του. Ταξιδεύει σε όλο τον πολύχρωμο ελληνικό βυθό, από την Χαλκιδική, μέχρι την Ζάκυνθο και την Αίγινα, όπου γνωρίζει νέους φίλους. Ανακαλύπτει το ταλέντο του και μαθαίνει την δύναμη της συγχώρησης και της αγάπης. Μα πάνω απ’ όλα μαθαίνει ότι κάθε πλάσμα μπορεί και πρέπει να ανακαλύπτει και να ακολουθεί την δική του διαδρομή στον κόσμο, χωρίς να νοιάζεται για την αρνητική κριτική των άλλων.

Η συγγραφέας καταφέρνει μέσα από τις μικρές αυτοτελείς περιπέτειες του Δάκη Χταποδάκη, να περάσει στα παιδιά το μήνυμα πως ο καθένας είναι υπέροχος, όπως τον έφτιαξε ο Θεός, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιούνται τα ταλέντα που έχει ο καθένας.

Η εικονογράφηση της Λένας Γεωργίου  με τα φωτεινά χρώματα αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την ομορφιά της θάλασσας, συνθέτοντας το πιο όμορφο καλοκαιρινό παραμυθένιο σκηνικό!


Κείμενα: Παναγιώτα Θωμασούλη
Εικονογράφηση: Λένα Γεωργίου
K.B.: 2721
ISBN: 978-618-5404-38-3
Σχήμα: 21×29
Σελίδες: 56


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΘΩΜΑΣΟΥΛΗ

Γεννήθηκα το 1994 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και είμαι κάτοικος Ν. Μουδανιών. Οι ρίζες της οικογένειάς μου είναι από τον Πόντο και την Μικρά Ασία. Είμαι νηπιαγωγός και αγαπώ πολύ τα παιδιά. Μεγάλωσα ακούγοντας όμορφα και διδακτικά παραμύθια από την γιαγιά και τους γονείς μου. Σπούδασα στην Αγγλία και είμαι κάτοχος πτυχίου Childcare and Education-Early Year’s Educator Level 3. Εργάστηκα για έξι χρόνια ως παιδαγωγός στο Whitwick Day Nursery και στο Grace Dieu Manor School στην Αγγλία με παιδιά ηλικίας 6 μηνών με 5 χρόνων.

Αυτό είναι το πρώτο μου βιβλίο και αφορμή στην συγγραφή του στάθηκαν τόσο η προσωπική μου εμπειρία εκφοβισμού σε πολύ τρυφερή ηλικία αλλά και αργότερα, ως νηπιαγωγός πλέον, η αντιμετώπιση περιστατικών μέσα στην τάξη και η προσπάθειά μου να αποτρέψω τα παιδιά από παρόμοιες συμπεριφορές, διδάσκοντας την αρετή της αγάπης και της συγχώρησης.


ΛΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η Λένα Γεωργίου γεννήθηκε σε μια όμορφη γωνιά του πλανήτη μας. Μετά από μερικά χρόνια μετακόμισε στην Παραμυθοχώρα, όπου ζει μέχρι σήμερα, έχοντας συντροφιά τα πλάσματα των παραμυθιών που της έλεγε η γιαγιά της.

Η εργασία της είναι να φροντίζει τα ζώα και τα φυτά του δάσους της Παραμυθοχώρας, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της αναζητά τα βασιλόπουλα των ξεχασμένων παραμυθιών, για να μαθαίνει κάποιες από τις άγνωστες ιστορίες τους και να δανείζεται μερικά από τα χρώματα που κουβαλούν στις σκονισμένες στολές τους.

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!