Καλώς σε βρήκα, Σμύρνη… 1922 – 2022

Ένα οδοιπορικό  γεμάτο αναμνήσεις, γεύσεις, αρώματα και μουσικές από την Μικρασία.

Ένα οδοιπορικό  γεμάτο αναμνήσεις, γεύσεις, αρώματα και μουσικές από την Μικρασία

Οι εκδόσεις Θύρα παρουσιάζουν με μεγάλη χαρά το νέο βιβλίο του π. Διονυσίου Ταμπάκη με τίτλο: «Καλώς σε βρήκα Σμύρνη… 1922 – 2022».
Πρόκειται για ένα σύγχρονο οδοιπορικό του συγγραφέα στα πατρογονικά του χώματα της Σμύρνης και της Μικρασίας. 
Ο συγγραφέας μεταφέρει τον αναγνώστη μέσα από γλαφυρές περιγραφές και αναπολήσεις, εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές και ήχους στην Σμύρνη του σήμερα, μα και στην Σμύρνη του χθες. Περιέχει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ο π. Διονύσιος Ταμπάκης στο βιβλίο του αυτό καταθέτει όχι μόνο την εμπειρία  του, από το ταξίδι του στα μέρη της Σμύρνης, αλλά την ίδια την ανατολίτικη ψυχή του, όπως γράφει ο ίδιος. Μέσα από το ταξίδι αυτό της επιστροφής του στην πατρίδα των παππούδων του, ο π. Διονύσιος μας αποκαλύπτει την ομορφιά της Σμύρνης και συνακόλουθα της Μικρασίας σε όλο της το μεγαλείο. Με τον γλαφυρό και καρδιακό του λόγο ο συγγραφέας περιπλέκει την περιγραφή με αναμνήσειςιστορικές αναδρομές,διασκεδαστικά στιγμιότυπα,στίχους, αλλά και παροιμίες

Το κείμενο συναρπάζει τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες, χαρίζοντας την αίσθηση ότι βρίσκεται κι αυτός μαζί με τον συγγραφέα και περπατά στα μέρη που έγιναν τόποι μαρτυρίου το 1922. Νιώθει τον ελληνισμό που είναι παντού στα μέρη αυτά, σεργιανίζει στα σοκάκια της Σμύρνης, ψωνίζει κάνοντας παζάρια, γεύεται ανατολίτικες συνταγές, ακούει τους ήχους της Ανατολής και γνωρίζει τον απλό τουρκικό λαό. 

Το βιβλίο είναι μια καλαίσθητη έκδοση, η οποία συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Γιὰ νὰ δεῖς τὸ σπίτι σου καλύτερα, πρέπει νὰ βγεῖς ἔξω ἀπὸ αὐτό. Ἔτσι θὰ τὸ δεῖς σὲ πλήρη τελειότητα. Γιὰ νὰ δοῦμε καλύτερα τὴ Μικρά, μὰ μεγάλη ὄντως Ἀσία, ἀναγκαστήκαμε κάποτε νὰ βγοῦμε ἀπὸ τὰ χώματά της, διότι ἦταν τόσο μεγάλη, ποὺ δὲν μποροῦσε τὸ μάτι καὶ ἡ ψυχή μας νὰ τὴ θωρήσει καὶ νὰ τὴ μεταλάβει σὲ ὅλο της τὸ μεγαλεῖο. Ὅταν χάνεις κάτι καὶ στέκεσαι ἀπὸ μακριά, τὸ ἐκτιμᾶς καὶ τὸ τιμᾶς πιὸ ἄξια. 

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!