Άρωμα Ιωνίας – Ιστορίες και άνθρωποι μετά τον ξεριζωμό

Οκτώ ανθρώπινες ιστορίες ποτισμένες με τις αλήθειες της ζωής. Άνθρωποι που αναγκά στηκαν να αφήσουν σπίτια και όνειρα και να αγωνιστούν για να οικοδομήσουν πάνω στις στάχτες μια νέα ζωή.

Οκτώ ανθρώπινες ιστορίες ποτισμένες με τις αλήθειες της ζωής. Άνθρωποι που αναγκά στηκαν να αφήσουν σπίτια και όνειρα και να αγωνιστούν για να οικοδομήσουν πάνω στις στάχτες μια νέα ζωή.

Ωστόσο, μέσα από γεγονότα, που εκτυλίσσονται στον απόηχο πολέμων, κατατρεγμών και ανέχειας αναδεικνύεται η αξία του ψυχικού σθένους και του αγώνα για την επικράτηση του καλού και αγαθού.

Άνθρωποι και γεγονότα που μοιάζουν γεννήματα φαντασίας μάς συγκινούν και μας ξαφνιάζουν σαν απρόσμενες λύσεις κάποιου ζωντανού γρίφου. Γιατί, χωρίς αμφιβολία, η ζωή είναι ο πιο ευφάνταστος συγγραφέας.

Το βιβλίο απευθύνεται όχι μόνον στους ενήλικες αναγνώστες, αλλά ενδιαφέρει και τους εφήβους και νεότερους, μπορεί δε να χρησιμοποιηθεί και σε λέσχες ανάγνωσης ώστε να προκληθεί  συζήτηση γύρω από τα θέματα που πραγματεύεται. 


Συγγραφέας: Μουρίκη Κατερίνα

Κ.Β.: 2768
ISBN: 9786185404499
Σχήμα: 14×21
Σελίδες: 176


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΡΙΚΗ

Γεννήθηκα σε μια γειτονιά κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Οι παιδικές μου μνήμες είναι γεμάτες με τα αρώματα από τους ανθισμένους κήπους των σπιτιών, τους ήχους της καμπάνας και τις παιδικές φωνές στις αλάνες της γειτονιάς. Όμως, εξέχουσα θέση κατέχουν οι ιστορίες και τα μαγευτικά παραμύθια της γιαγιάς Μαρίας, δασκάλας στη Σμύρνη μέχρι το ’22. Ήρθαν στην Αθήνα οικογενειακώς και, όπως όλοι οι πρόσφυγες, έφεραν μαζί τους τα λιγοστά πράγματα που κατάφεραν να περισώσουν. Όμως, η αγάπη όλων για την Ελλάδα και η βαθιά πίστη τους στον Θεό φώλιαζαν ακέραιες μέσα στην ψυχή τους.

Με αυτά τα όπλα και με την μόρφωση που είχαν αποκτήσει στο «Παρίσι της Ανατολής» κατάφεραν όχι απλά να ορθοποδήσουν και να στεριώσουν στον νέο τους τόπο, αλλά και να μπολιάσουν τον ντόπιο πληθυσμό με έναν νέο τρόπο θεώρησης της ζωής. Οι ιστορίες που άκουγα συχνά από τα χείλη εκείνης της υπέροχης γιαγιάς γονιμοποιούσαν τη σκέψη μου και έδιναν φτερά στη φαντασία μου. Ρίζωναν μέσα μου, βλάσταιναν κι έψαχναν, θαρρείς, κατάλληλη εποχή για να καρπίσουν. Μεγαλώνοντας σπούδασα Χημεία, Στατιστική και Οικονομικά, ενώ παράλληλα κατηχούσα στον Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής, στην Αθήνα.

Ο ερχομός των δύο παιδιών μου ήταν η αφορμή για να καρπίσει ο σπόρος της γιαγιάς Μαρίας. Άρχισα να συνθέτω και να αφηγούμαι τα πρώτα μου παραμύθια και στη συνέχεια έκανα τις πρώτες συγγραφικές μου απόπειρες.

Μέσα στις δεκαετίες που πέρασαν εκδόθηκαν δεκάδες παραμύθια, διηγήματα και μυθιστορήματά μου, αρκετά από τα οποία διακρίθηκαν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Τα βιβλία μου μου έδωσαν τη χαρά να ταξιδέψω ως υπότροφη συγγραφέας σε Σουηδία, Πολωνία, Αργεντινή, Σαγκάη και πρόσφατα στο Πεκίνο. Σήμερα μένω με τον σύζυγό μου σε ένα ήσυχο χωριουδάκι έξω από το Λουτράκι Κορινθίας. Απολαμβάνουμε τις ρόδινες ανατολές και τα χρυσοκέντητα δειλινά και δοξάζουμε τον Θεό για όλες τις χαρές αλλά και τις δυσκολίες που μας αξιώνει να ζούμε.


Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!