Γάλλοι και Ιταλοί Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί Έργων Υποδομής στην Αθήνα του 19ου αι.

To βιβλίο αναφέρεται στους Γάλλους και Ιταλούς αρχιτέκτονες και μηχανικούς έργων υποδομής που ασχολήθηκαν στην Αθήνα του 19ου αι. με κτηριακά έργα, έργα υποδομής και αρχαιολογικές μελέτες.

To βιβλίο αναφέρεται στους Γάλλους και Ιταλούς αρχιτέκτονες και μηχανικούς έργων υποδομής που ασχολήθηκαν στην Αθήνα του 19ου αι. με κτηριακά έργα, έργα υποδομής και αρχαιολογικές μελέτες. Προκειμένου να δοθεί μια συνολική εικόνα για τους αναφερόμενους 71 τεχνικούς αυτούς επιστήμονες, παρατίθενται πέραν των ανωτέρω δραστηριοτήτων τους στον Αττικό χώρο, τα βιογραφικά τους και τα σημαντικότερα έργα και αρχαιολογικές μελέτες τους τόσο στη Γαλλία ή την Ιταλία αντίστοιχα, όσο και σε άλλες εκτός αυτών χώρες, όπως και στις εκτός Αττικής περιοχές της Ελλάδας, καθώς και τα δημοσιεύματά τους. Ιδιαίτερα για τους αρχιτέκτονες που τιμήθηκαν με το Πρώτο Μεγάλο Βραβείο της Ρώμης παρατίθενται επίσης τα σχέδια της αντίστοιχης μελέτης τους. Τέλος, ειδική αναφορά γίνεται στη σειρά των επιστημονικών αποστολών της γαλλικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, ενώ σε ό,τι αφορά τους Ιταλούς τεχνικούς επιστήμονες η παρούσα είναι η πρώτη συστηματική διερεύνηση της συνολικής παρουσίας τους στον αττικό χώρο.


Τίτλος: Γάλλοι και Ιταλοί Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί Έργων Υποδομής στην Αθήνα του 19ου αι.
Συγγραφέας: Θανόπουλος Ε. Νικόλαος
ISBN: 9789606180811
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 664
Κ.Β.: 2766


Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!