Ένας μοναχός έμπειρος μελισσοκόμος μιλάει για τα βιβλία του Δ. Καρακούση

Το καλοκαίρι πήγα στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τατάρνης. Είναι κοντά στην λίμνη Κρεμαστών. Συνομίλησα με τον αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Τσιάκη  που είναι εκεί, είναι και μελισσοκόμος. Του έστειλα κάποια από τα μελισσοκομικά βιβλία ως δώρο και αυτός μου έστειλε ένα βιβλίο με συνταγές που έχει εκδώσει.
Μου έστειλε και ένα ευχαριστήριο σημείωμα. Εγκωμιάζει τα βιβλία μας. Χαίρομαι για αυτό γιατί είναι 70 ετών με μεγάλη μελισσοκομική εμπειρία.

Δημ. Καρακούσης

Ιερά Μονή Παναγίας Τατάρνας

Αγαπητέ κ. Καρακούση χαίρετε.
Έλαβα τα σχετικά με την μελισσοκομία βιβλία που μου υποσχεθήκατε και ειλικρινά εντυπωσιάστηκα για τον ζήλο,  την επιμέλεια, τη μέθοδο και με το σύστημα με το οποίο εγράφησαν και για την ωφέλεια και το καλό που θα έχουν για όσους τα προσέξουν.

Προσωπικά με εντυπωσίασαν η μέθοδος του δόκτωρος Miller – βασιλοτροφίας που αναφέρετε και την οποία και εγώ την έχω χρησιμοποιήσει με όμοια αποτελέσματα και συμφωνώ  με την παρατήρηση ότι οι βασίλισσες  της μεθόδους αυτής είναι πράγματι εξαιρετικές.

Επίσης, υπάρχει και η μέθοδος βασιλοτροφίας των κομμένων εργατικών κελιών που αναφέρετε στο βιβλίο με άριστα αποτελέσματα. Ειλικρινά σας συγχαίρω για την περί την μελισσοκομική σας ενασχόληση και εύχομαι υγεία κατά ανθρωπίνως σωματική και ψυχική ως ελάχιστο αντίδωρο των δώρων σας.

Με εγκάρδιες ευχές,
Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Τσιάκης

Τα βιβλία του Δημητρίου Καρακούση μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημά www.stamoulis.gr ή το βιβλιοπωλείο μας στην διεύθυνση: Αβέρωφ 2, Αθήνα.

Εμπειρίες ενός μελισσοκόμου
ISBN: 9789603519454.
Μελισσοκομία μέσα από διαλόγους! Ένας αρχάριος μελισσοκόμος αρχίζει να συναναστρέφεται έμπειρους μελισσοκόμους αποκομίζοντας χρήσιμες συμβουλές. Αυτοτελείς ιστορίες που δίνουν απαντήσεις στα βασικά ζητήματα της μελισσοκομίας. Μάθετε, μεταξύ άλλων, γιατί: · ανανεώνουμε τη βασίλισσα του μελισσιού · ένα μελίσσι ασθενεί · συνενώνουμε μελίσσια και αναζητούμε γυρεοδοτικά φυτά. Κόλπα, τεχνικές και μυστικά, απόσταγμα εμπειρίας από παλιούς μελισσοκόμους, που θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε πιο αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης μελισσιών.

Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου – Μελισσοκομικά φυτά και μελισσοβοσκές
ISBN: 9789603519645
Ο μελισσοκόμος προκειμένου να συντηρήσει, να αναπτύξει και να εκμεταλλευτεί μελιτοφορίες θα πρέπει να γνωρίζει τα χαρακτηριστικά πολλών φυτών καθώς και τι προσφέρουν στις μέλισσες. Άλλα, δίνουν μόνο νέκταρ, άλλα μόνο γύρη, άλλα νέκταρ και γύρη μαζί και άλλα μελίτωμα. Δεν νοείται, λοιπόν, μελισσοκόμος που δεν γνωρίζει την χλωρίδα της περιοχής που έχει τοποθετήσει ή ενδιαφέρεται να τοποθετήσει το μελισσοκομείο του. Στο βιβλίο αυτό, λοιπόν, γίνεται μια προσπάθεια να αποδοθούν τα κύρια χαρακτηριστικά 170 μελισσοκομικών φυτών (αυτοφυή ή καλλιεργούμενα) μέσω κειμένων και φωτογραφιών. Επίσης, δίνεται λίστα με το χρωματολόγιο γύρης 120 μελισσοκομικών φυτών, μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά την νομαδική μελισσοκομία και χρήσιμα στοιχεία επικοινωνίας (Λιμεναρχεία – Δασαρχεία). Τέλος, γίνεται μια πρώτη προσπάθεια γνωριμίας από πλευράς χλωρίδας διαφόρων περιοχών της Ελλάδα έτσι ώστε ο μελισσοκόμος με την βοήθεια των στοιχείων που δίνονται να αναζητήσει αυτές τις περιοχές για εκμετάλλευση των διαφόρων μελιτοφοριών.

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!