Μπαμπάδες του Σαββατοκύριακου. Εμπειρίες και οδηγίες πλεύσεως.

Βιβλιοπαρουσίαση από την Παρασκευή Παρίσση.

Μπαμπάδες του Σαββατοκύριακου ένα βιβλίο με  ελκυστικό εξώφυλλο και με ένα τίτλο που σημαδεύει τη καρδιά των μπαμπάδων, συνδυασμένο με την χαρούμενη εικόνα του πατέρα με τα παιδιά του να παίζει δακτυλομπογιές και να γελά. Μπορεί ένας πατέρας να περάσει όμορφα και εποικοδομητικά με τα παιδιά του το Σαββατοκύριακο; Φτάνουν δύο ημέρες για να είναι η επαφή άμεση και να λαχταρούν τα παιδιά να έρθουν ξανά κοντά του; Όχι, αλλά αν δεν υπάρχει άλλη περίπτωση τότε έστω και δυο μέρες την εβδομάδα αρκούν…. αν υπάρχει ενδιαφέρον και αγάπη, αν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερο τότε είναι επιθυμητό.

Τα παιδιά μας μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και ο χρόνος περνά και πίσω δεν γυρνά για αυτό απόλαυσε την κάθε στιγμή μαζί τους. Πόσο σημαντική είναι αυτή η πρόταση που σας έγραψα και δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ήταν η πιο αληθινή συμβουλή που άκουσα κατά την διάρκεια της πρώτης μου εγκυμοσύνης και προσπαθώ, προσπαθώ καθημερινά να το τηρήσω και πάντα δεν είμαι ικανοποιημένη από εμένα.

Η οικογένεια είναι ο πρώτος και ο τελευταίος θεσμός που θα χτυπηθεί και θα διαλυθεί στον σύγχρονο τρόπο ζωή μας, αφού η λέξη παραδοσιακός δεν υπάρχει πλέον , χωρίς αυτό να σημαίνει πάντα ότι είναι καλό. Πάρα πολλά διαζύγια , που επηρεάζουν την ψυχική κατάσταση του παιδιού, αφού δεν μπορεί να κατανοήσει στον μικρόκοσμό του την δεινή πραγματικότητα, ότι η μαμά και ο μπαμπάς δεν μπορεί να είναι μαζί. Ο λίθος της κοινωνίας μας που όμως περνάει κρίση ,αφήνει διαλυμένες ψυχές . Πάντα σκεφτόμαστε την μαμά και τα παιδιά που μένουν πίσω, όμως το βιβλίο αυτό έρχεται με προσωπικές εμπειρίες, με αφορμή μία αληθινή ιστορία και οδηγίες πλεύσεως, να δήξει τα συναισθήματα του μπαμπά και τι μπορεί να κάνει για να έχει μία όμορφη σχέση με τα παιδιά του και γιατί όχι και με την μητέρα των παιδιών του.

Τα πουλιά πετούν, τα ψάρια κολυμπούν και τα παιδιά παίζουν!

Αυτό το  βιβλίο απευθύνεται σε φρεσκοχωρισμένους γονείς, στους μπαμπάδες αλλά θα ήταν καλό να το διαβάσουν και οι μαμάδες, αρκεί να μην είναι συναισθηματικά φορτισμένες. Μπορώ όμως να πω ότι είναι κατάλληλο και για νέους γονείς γιατί έχει θεματικές ενότητες που θα τους ενδιαφέρουν άμεσα. Είναι ευκολοδιάβαστο και ένας οδηγός για πρωτάρηδες ή για γονείς που πρέπει να αλλάξουν λίγο τον τρόπο σκέψη τους για να είναι τα παιδιά τους πρώτα καλά και μετά αυτοί, γιατί τι είναι να είσαι γονέας … να βάζεις σε δεύτερη μοίρα την ζωή σου, μετά τα παιδιά σου, για αυτό αν δεν είσαι συνειδητοποιημένος μην κάνεις οικογένεια.

Η συμπεριφορά σου μπορεί να αλλάξει από ένα τυχαίο γεγονός, από μία κουβέντα με έναν ξένο, από ένα κλίκ που θα νιώσεις μέσα σου από ένα ξαφνικό γεγονός, μια στιγμή χρειάζεται για να αλλάξεις τον τρόπο σκέψη σου και να προσπαθήσεις να γίνεις καλύτερος για τα παιδιά σου. Έτσι το βιβλίο αυτό που θα πάρεις στα χέρια σου θα το διαβάσεις πολύ ευχάριστα, ξεκούραστα και θα σου δώσει πολλές ιδέες !! Προσωπικά μου άρεσε αρκετά και το θεωρώ μία πολύ καλή ιδέα για τους μπαμπάδες. Επίσης συνδυάζεται με φωτογραφικό υλικό και αυτό ξεκουράζει πολύ τα μάτια του αναγνώστη.

  • Μάγος δεν είμαι , αλλά είμαι κάτι άλλο, που είχα εδώ και κάμποσο καιρό ξεχάσει.
  • Τι πράγμα;
  • Μπαμπάς….. Μπαμπάς!

Εκτός από τα συναισθήματα του μπαμπά και την προσωπική του ιστορία , σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε πολλές ενότητες που θα σας αρέσουν. Έχει τα χαρακτηριστικά τις κάθε ηλικίας των παιδιών με προτάσεις για οργανωμένες και μη δραστηριότητες, οι οποίες θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα του. Συνταγές και παιδικά τραγούδια που ομορφαίνουν τις σελίδες του βιβλίου. Χειροτεχνίες όπως είναι οι χαρταετοί θα σας δώσουν ιδέες για όμορφες ώρες απασχόλησης. Αινίγματα, ανέκδοτα , παιχνίδια αγαπημένα και ξεχασμένα από τον σύγχρονο τεχνολογικό τρόπο ζωής που σε ταξιδεύουν σε άλλες, πιο αγνές εποχές θα σας δώσουν επίσης ιδέες για παιχνίδι με τα παιδιά σας. Θα βρείτε σελίδες internet για παιδιά προσχολικής ηλικίας που θα βοηθήσουν τους νέους γονείς, θεματικά πάρκα και ευκαιρίες ψυχαγωγίας επίσης ολοκληρώνουν τις σελίδες του βιβλίου.

Εν κατακλείδι θα σας έλεγα ότι το βιβλίο είναι ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για πατεράδες, για νέους γονείς και για ανθρώπους που θέλουν να μοιράζονται σοβαρά τον χρόνο τους με τα παιδιά τους και να γίνονται πιο παιδιά από τους μικρούς μας φίλους, γιατί πρέπει στην ψυχή σου να είσαι παιδί για να καταλάβεις τα παιδιά και να πετάς τα προβλήματα που δεν τελειώνουν ποτέ… ποτέ όμως μακριά!!!

Για όλους τους πατεράδες είτε είναι δημιουργικοί, είτε υπερβολικοί, είτε στοργικοί, είτε αδιάφοροι. Ποτέ δεν είναι αργά …

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Θύρα:
Για αγορές και πληροφορίες: www.stamoulis.gr

Ευχαριστούμε την Παρασκευή Παρίσση και το Love book diary για την όμορφη βιβλιοπαρουσίαση.

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!