Διαβάζοντας τα “Στέφανα από λυγαριά”

H κ. Τίνα Βλασταράκου – Μεταξά έγραψε στο προσωπικό της ιστολόγιο μια πολύ όμορφη παρουσίαση για το βιβλίο μας “Στέφανα από λυγαριά”. Σας παραθέτουμε ένα απόσμασμα παρακάτω:

“Το πόσο με συγκινεί ένα βιβλίο, μου το λέει κάθε φορά με έναν χτύπο της η καρδιά μου.

Διαβάζοντας τα «Στέφανα από λυγαριά», η καρδιά μου δεν σταμάτησε να χτυπάει και να πονάει μαζί και το είναι μου δεν έπαψε να συγκλονίζεται καθώς ακολουθούσα τις ζωές των ηρώων, από τα Βουρλά της Σμύρνης στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής κι ύστερα στη Σαλονίκη και πάλι πίσω στη Χαλκιδική.

Ένα ατελείωτο κουβάρι προσώπων, ιστορικών γεγονότων και ανθρώπινων παθών να με τυλίγει σε μνήμες που πονούν όπου κι αν τις αγγίξεις.

Αληθινές ιστορίες της Κατοχής και του Εμφυλίου, προδοσίες, εκτελέσεις, αδικίες που πληρώνονται μέχρι την τελευταία δεκάρα και καλοσύνες που σκεπάζουν και φυλούν τα χέρια που τις πράττουν.

Σκοτεινά λόγια και μαύρες ψυχές από τη μια και από την άλλη , Άγιοι και ‘Αγγελοι να βαδίζουν αθόρυβα, ανάμεσα σε ανθρώπους αγνούς και δυσκολεμένους και να ανοίγουν το δρόμο που αυτοί πατούν και να συνομιλούν μαζί τους.

Και ανάμεσα σε όλα ετούτα, ο Δημητρός και η Γιωργίτσα να παλεύουν να σμίξουν τις ζωές τους, με «στέφανα από λυγαριά».

  Πάντα με συγκλονίζουν οι ιστορίες της Μυρσίνης Βιγγοπούλου. Κι όταν διάβαζα τις ”Γυναίκες του πόνου και της ελπίδας”, δεν είχε το κλάμα μου σταματημό. Μα διαβάζοντας τα ”Στέφανα από λυγαριά”, δεν δάκρυσα μόνο…. κόπηκε η ανάσα μου πολλές φορές και η καρδιά μου χτύπησε δυνατά κάποτε από αγωνία και κάποτε από χαρά…”

Διαβάστε όλη την παρουσίαση .

Γίνε Συνδρομητής!

Ζήτησε να λαμβάνεις τα newsletter μας για να μαθαίνεις πρώτος τις καλύτερες προσφορές, τις νέες κυκλοφορίες και τους διαγωνισμούς μας!